Vantaan maratonilla erikoisen ME:n tehnyt Jussi, 43, kuvaili tuntemuksiaan maalissa – ”Kuin olisin kävellyt kuussa”

Jussi Kallioniemi ylsi huimaan suoritukseen Vantaan maratonilla.

Jussi Kallioniemi juoksi itsensä Guinnessin ennätyskirjaan.

8.10.2016 18:31

Lauantaina Tikkurilan urheilupuistosta alkanut Vantaan maraton huipentui reilu neljä ja puoli tuntia myöhemmin, kun maaliin juoksi Jussi Kallioniemi.

43-vuotias kisasi aivan omanlaistaan maratonia. Hän nimittäin juoksi 27-kiloinen rinkka selässään.

Kallioniemen tavoitteena oli rikkoa japanilaisen Toru Sakurain ennätys 4.39.09, ja siinä hän myös onnistui. Ajanotto pysähtyi lukemiin 4.34.32.

– Matka koostui neljästä kierroksesta, joista ensimmäinen meni alle tunnin. Toisella krampit yllättivät, mutta sitten syötiin suolaa ja jatkettiin matkaa, Kallioniemi kertasi Ilta-Sanomille.

Suorituksen todentamista varten juoksu videokuvattiin ja lähetettiin suorana Facebook-lähetyksenä. Seurana juoksivat muun muassa Juha Nurmela ja Juuso Ala-Tuuhonen, jotka tempaisivat viime vuonna juoksemalla Vantaan maratonin takaperin. Heidän tehtävänään oli tarkkailla, että rinkka pysyi koko ajan selässä.

– Kolmas kierros oli raskain, mutta sitten Juha päätti lausua Lauri Viidan runon Kapina. Sen jälkeen löysin uuden vaihteen. Loppu tultiin tasaisen tappavalla tahdilla.

Millainen olotilasi on tällä hetkellä?

– Kun sain rinkan pois selästä, selkä- ja vatsalihakset kiittivät. Myös jalka nousi vähän eri tavalla – kuin olisin kävellyt kuussa kolmasosan kevyempänä.

Kallioniemi arvelee, että yöstä tulee aamuherätystä mielenkiintoisempi.

– Vatsalihakset kramppailevat todennäköisesti, eikä niille voi tehdä mitään. Ne vain pitää kestää.

Kallioniemi kertoi ennen ennätysyritystään Ilta-Sanomille kärsineensä aiemmin pahasta ahmimishäiriöstä. Pahimmillaan hän painoi 155 kiloa vuonna 2009. Hän mätti välillä ruokaa suuhunsa siihen asti, kunnes vajosi uneen.

Kallioniemi laihdutti 127 kiloon vuonna 2011 ja juoksi tuolloin ensimmäisen maratoninsa. Nyt maratoneja on takana jo kolmisenkymmentä, ja paino sadan kilon tietämillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?