Mitä ihmettä? Remu pelinjohtajana pesäpallo-ottelussa! ”En tiedä lajista mitään” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Mitä ihmettä? Remu pelinjohtajana pesäpallo-ottelussa! ”En tiedä lajista mitään”

Remu Aaltonen johtaa lauantaina Suomen mestarien tähdittämää Ganes-joukkuetta pesäpallo-ottelussa.

Remu Aaltonen, Matti Nykänen, pesäpalloilija Taru Kaario ja Ganes-pelien järjestäjä Ari Juntunen viime vuoden tapahtumassa.­

23.9.2016 18:35

– En tiedä lajista yhtään mitään, mutta jos tällä tavalla voi saada jotain hyvää aikaan, niin ilman muuta olen mukana, Remu Aaltonen sanoo.

Hurriganes-legenda on lauantaina pelinjohtajana, kun Ganes kohtaa pesäpallon hyväntekeväisyysottelussa Vihdin Pallon Superissa pelanneen naisjoukkueen. Oulunkylän Mustapekka-areenalla pelattava ottelu alkaa klo 14.

Ganes koostuu eri lajien Suomen mestareista, mukana ovat muun muassa pesäpallolegendat Kari Kuusiniemi ja Simo Eerikäinen, jalkapalloilija Tuomas Kansikas, jääpalloilija Mika Mutikainen ja keihäänheiton ja pesäpallon superlahjakkuus, 15-vuotias Julia Valtanen.

Viime vuonna Ganes pelasi PuMun naisjoukkuetta vastaan Meilahdessa. Remu ja Matti edessä oikealla.­

Joukkueen valmentajana toimii kiekkolegenda Matti Hagman, joukkueenjohtajana 1970-luvun korikuningas Erwin Latimer. Kuuluttajana toimii Bubi Wallenius – joka ei kuulemma ole koskaan selostanut pesäpalloa!

Remulle tehtävä on jo tuttu, sillä hän on ollut Ganes-joukkueen viuhkan varressa jo kolme kertaa aiemminkin. 68-vuotias rocklegenda on vireessä muutenkin.

– Keikkoja tehdään, ja uusi levy on tulossa. On muuten saatanan hyvä! Ja kirjakin tulee. Ruuti on kuivaa!

Tulot hyväntekeväisyyteen

Ganes–ViPa-ottelun tuotto menee Validia Kuntoutukselle, entiseltä nimeltään Käpylän kuntoutuskeskus. Hankkeen taustalla ovat urheilukulttuurin monitoimimiehet Ari Juntunen ja Teukka Ulander.

– En olisi elossa, jos en aikoinani olisi saanut hyvää hoitoa kallonpohjanmurtumaan. Haluan tällä tavalla antaa jotain takaisin, sanoo myös rullaluistelutempauksistaan tunnettu Juntunen.

Remu jakaa diplomit Rock’n’roll Ganes On The Road -luistelijoille. Kuusivuotiaat Frans Karjalahti ja Otto Puhakka luistelivat Helsingistä Porvooseen. Takana vasemmalla Ari Juntunen.­

Hän on luistellut muun muassa Suomen päästä päähän. Pohjoisessa hän jatkoi matkaansa Norjan puolella aina Jäämeren rannalle, jonne hän sukelsi uimaan rullaluistimet jalassa.

Toisen reissun hän teki Ruotsin läpi Kaaresuvannosta Smygehamniin.

– Se oli 700 kilometriä pitempi reissu, yhteensä 2150 kilometriä. 17 päivässä kertyi keskimäärin 127 kilometriä per päivä.

Pyhiinvaellusluistelu Hyvinkää–Helsinki–Porvoon paahtimo, Rock’n’Roll Ganes On The Road, on Juntusen lähipiirissä jo käsite. Perillä Remu Aaltonen kirjoittaa osallistujille diplomit, joissa kaikki pahanteot ja synnit annetaan anteeksi.

Tänä kesänä reittinä oli Helsinki–Porvoo, ja mukana oli jopa 6-vuotiaita osallistujia, jotka rutistivat 52 kilometrin matkan loppuun saakka.

Ari Juntunen tutustui Remuun vuosituhannen alkupuolella.­

Remuun Juntunen tutustui vuonna 2003, kun oli luistellut Oulusta Porvooseen ja törmäsi siellä silloin asuneeseen rocklegendaan. Remu pyysi rullaluistelijan kylään, ja sittemmin Juntunen on ollut mukana muun muassa useilla Hurriganesin keikoilla.

Ganes on pelannut pesäpallo-, jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita vuodesta 2013 lähtien. Mukana on ollut nimekkäitä persoonia alusta asti.

– Riku Kytösalmi tuli mukaan, kun sanoin että sinulla oli tämä sopupelisyyte, ja pelinjohtajana olisi kolme kertaa häkissä ollut Aaltonen. Riku sanoi heti, että nyt on oikeat miehet asialla, ymmärsi huumorin. Tämä urheilu menee Suomessa usein liian vakavaksi. Lauantain tapahtuman idea on se, että kaikilla olisi hauskaa, Juntunen painottaa.

Mattia ja Remua haastatellaan 2015.­

Viime vuonna Ganes pelasi PuMun naisia vastaan. Mukana oli muun muassa Matti Nykänen, varsin iloisella tuulella. Hän olisi toki ollut valmis dopingtestiinkin.

Pieni ongelma oli se, että Nykäsellä olivat säännöt vähän hakusessa; hän juoksi ykköspesältä suoraan kolmoselle ja sitten vasta kakkoselle. Nykäsen lyöntitekniikkaa ja etenemistä voi katsoa YouTubesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?