”Lapsellista selittelyä” – suomalainen valmentajalegenda ei sulata suojattinsa sivuuttamista

Sari Saarelaisen valmentaja Kari Ormo pitää MM-valintoja epäoikeudenmukaisina.

23.9.2016 15:08

Pyöräilijä Sari Saarelaisen valmentaja Kari Ormo pitää selvänä, että hänen suojattinsa MM-matka kaatui huonoihin väleihin Suomen ykköspyöräilijän Lotta Lepistön kanssa.

Lepistö ja Saarelainen ovat Suomen kaksi parasta naispyöräilijää, mutta vain Lepistö mahtui Suomen neljän hengen joukkueeseen Qatarin MM-kilpailuissa. Joukkueen valinnut Kjell Carlström sanoi Ilta-Sanomille, että Qatarin rata ei sovi Saarelaiselle.

– Tämä on ihan lapsellista selittelyä. Hän puhui minulle jostain vuoden 2014 ajosta Hollannissa. Siitä on aikaa kulunut, Ormo sanoo.

– Kysymys on ihan toisista asioista. Saria kohtaan on tehty aivan törkeää vääryyttä.

Uintivalmentajana maineensa luoneen Ormon mukaan kysymys on yksinkertaisesti siitä, että Lepistö ei tule toimeen Saarelaisen kanssa.

– Tämä on noloin tilanne, mitä voi olla. Joukkueenjohtajan tehtävä on keskustella yhdessä kaikkien urheilijoiden kanssa ja saada heidät toimimaan yhdessä, Ormo sanoo.

– Nyt pitäisi saada kaikki ajajat saman pöydän ääreen ja sopimaan yhteiset pelisäännöt. Ei ajon aikana voi haukkua ja kiilailla yhtä kilpailijaa ja sympata toista. Näin on käynyt kotimaan kisoissa.

Lepistö kiistää vaikuttaneensa joukkueen muiden ajajien valintaan.

– En ole vaikuttanut joukkueen kokoonpanoon, lobannut kenenkään puolesta tai ketään vastaan. Ei ole asiaan osaa eikä arpaa, Lepistö sanoo.

– Joukkueen valitsi huippupyöräily-yksikkö harkintansa perusteella. Saarelaista en tunne henkilökohtaisesti mitenkään hyvin, samoja kisoja olemme tietysti ajaneet.

Lepistö kiistää olleensa vaikuttamassa valintoihin.

Myös Suomen Pyöräilyunionin hallituksen jäsen Juha Aintila sanoi Ilta-Sanomille, että Carlströmin ehdotuksen MM-joukkueesta hyväksyi huippupyöräily-yksikkö, jonka jäsen Ormo on. Ormo kiistää tämän. Hän sanoo kuulleensa Carlströmin valinnoista vasta sen jälkeen, kun Pyöräilyunionin hallitus oli valinnat jo vahvistanut.

– Annoimme Carlströmille mahdollisuuden kasata joukkueen ja oletimme ehdottomasti, että Sari on siinä mukana. Minun puhelimeeni ei sen jälkeen tullut viestiä, eikä sähköpostini kilahtanut, Ormo sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?