Aamuposti: Selostajalegendaa ei kutsuttu Ylen 90-vuotisjuhliin – ”Sorto jatkuu”

Julkaistu:

Yle 90 vuotta
Anssi Kukkonen harmistui kohtelustaan, kertoo Aamuposti.
Yleisradio juhli 90-vuotista taivaltaan viime viikolla. Yksi yhtiön historian tunnetuimmista työntekijöistä oli kuitenkin sivussa kekkereistä. Aamuposti kertoi tiistaina, että selostajalegenda Anssi Kukkosta ei kutsuttu mukaan juhliin.

– Ajattelin, että sorto jatkuu. Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että en ole sosialisti enkä selostanut tarpeeksi merkittäviä urheilusuorituksia Ylelle, Kukkonen harmitteli lehden mukaan.

Kukkonen selosti 38 suomalaista kultamitalisuoritusta uransa aikana.

– Pahasti epäilen, että boikotointi johtuu siitä, että soitin siellä aikanaan suutani sosialisteille, Kukkonen täräyttää.


82-vuotias on selostanut monelle muulle kanavalle sen jälkeen, kun hän joutui lähtemään Yleisradiosta vuoden 1980 mäkiviikon tapahtumien vuoksi.

– Muistan hyvin, kun minua painostettiin ohjelmaneuvostossa ja vähän muuallakin tekemään yhteistyötä Itä-Saksan ja Neuvostoliiton kanssa. Emme tehneet. Kysyn, onko kumpaakaan valtiota enää olemassakaan. Meitä yritettiin painostaa suuntaamaan katse itään syvään kumartaen. Kynsin hampain taistelin sosialismia vastaan. En antanut periksi, vaikka yritettiin polvilleen laittaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt