Venäläisurheilija teki rikosilmoituksen liittopomon toimista: ”Hän päätti, että minua piti lyödä”

Julkaistu:

Rio 2016
Venäjän painijoukkuetta ravistelevasta skandaalista tuli poliisiasia.
Kun Venäjän olympiajoukkueen mitalisteja palkittiin torstaina presidentti Vladimir Putinin toimesta urheiluautoilla ja rahapalkinnoilla, painija Inna Trazhukova kertoi tehneensä rikosilmoituksen.

Rio de Janeiron olympialaisten 63-kiloisten sarjassa neljänneksi sijoittunut painija väittää Venäjän painiliiton puheenjohtajan Mihail Mamiashvilin lyöneen häntä kahdesti kasvoihin, sen jälkeen kun Trazhukova hävisi pronssiottelun Puolan Monika Michalikille.

– Pronssiottelu oli ohi, ja lähdin molskilta. Mamishvili tuli vastaani. Hän kiroili ja käytti rumaa kieltä, mutta luulin, että se päättyisi siihen. Hän kuitenkin päätti, että minua piti lyödä. Se olisi jatkunut pidempäänkin, elleivät valmentajat olisi pysäyttäneet häntä, 25-vuotias Trazhukova kertasi tapahtumia Sport-Ekspressille.

– Seisoin vain paikoillani, olin shokissa. Lyöntien välissä ehdin vain sanomaan: ”Mitä te teette?”. Aloin itkeä.

Tapahtuneesta on noussut Venäjän urheilupiireissä iso kohu. Mamiashvili ei ole kieltänyt urheilijan lyömistä, mutta ei myöskään myöntänyt sitä. Liittopomo on sanonut keskustelleensa Trazhukovan kanssa ”tunteikkaassa tilassa”. Mamiashvili on ilmoittanut olevansa valmis pyytämään Trazhukovalta anteeksi, mutta painija ei ole hyväksynyt anteeksipyyntöä.


Trazhukova on tehnyt tapahtumista rikosilmoituksen.

– Olen soittanut silminnäkijöille. Osa on kieltäytynyt todistamasta, osa harkitsee asiaa vielä, hän sanoi.

– Haluan, että hän (Mamiashvili) pyytää anteeksi niiden ihmisten läsnä ollessa, joiden edessä hän nöyryytti minua.

Trazhukova ilmoitti olevansa valmis viemään asian oikeuteen, jotta tapahtunut ei enää toistuisi. Näyttää kuitenkin, että Trazhukovan tukijat ovat vähissä. Hän sanoi Sport-Ekspressille, ettei muu painimaajoukkue ole osoittanut tukeaan.

– Kaikki ovat hiljaa. Ehkä monia tällainen suhtautuminen tyydyttää. Valitettavasti urheilussa ei ole ystäviä. Valmentajani Juri Golubovski tukee kuitenkin minua.

Palattuaan Rio de Janeirosta Trazhukova tapasi Venäjän urheiluministerin Vitali Mutkon, jonka kanssa painija keskusteli tapahtuneesta.

– Tapaaminen kesti vähän yli tunnin. Puhuimme maajoukkueen nykypäivän ongelmista. Vitali Leontjevitsh oli ainoa, joka pyysi minulta anteeksi Mamiashvilin tekoa. Hän kuunteli minua ja sanoi käsittelevänsä asiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt