IS seurasi Rion sunnuntain tapahtumia hetki hetkeltä: 400 metrillä hurja maailmanennätys, Bolt satasen valtias - Muut lajit - Ilta-Sanomat

IS seurasi Rion sunnuntain tapahtumia hetki hetkeltä: 400 metrillä hurja maailmanennätys, Bolt satasen valtias

Olympiasunnuntai huipentui miesten 100 metrin finaaliin.

Roope Kakko (vas.) ja Mikko Ilonen olivat iltapäivän ensimmäiset suomalaiset.

14.8.2016 17:57
  • 521.4.Roope Kakon lopullinen sijoitus miesten golfissa oli jaettu 43:s. Mikko Ilonen putosi jaetulle 21. sijalle.

  • Tapio Nirkko oli päivän Finnjolla-lähdöissä sijoilla kahdeksan ja kymmenen. Hänen kokonaissijoituksekseen olympiaregatassa jäi 15:s.

  • Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat 470-luokassa ensimmäisessä lähdössä 19. sijalle ja toisessa lähdössä toiseksi. Päivän kolmas lähtö on peruttu. Kokonaistilanteessa he ovat sijalla 18.

  • Tuuli Petäjä-Sirénin lopullinen sijoitus oli kymmenes.

  • Anne-Mari Hyryläinen oli 51:s naisten olympiamaratonilla.

  • Kristiina Mäkelä kisaa kolmiloikan loppukilpailussa kello 2.55 alkaen.

  • Maailman nopeimman ihmisen titteli ratkaistaan maanantaiaamuna kello 4.25. Onko se Usain Bolt, Justin Gatlin vai joku muu?

Hetki hetkeltä -seuranta:

Klo 04.30: Usain Bolt kiihdytti Justin Gatlinin ohi olympiakultaan! Kulta on Boltin uran seitsemäs olympialaisissa. Lisää aiheesta täällä.

Klo 04.22: Yleisö buuasi raivokkaasti, kun kahdesti dopingista kärynnyt Justin Gatlin saapui stadionille 100 metrin finaalin alla.

Klo 04.12: Caterine Ibargüen voittaa naisten kolmiloikkafinaalin tuloksella 15,17.

Klo 04.05: Etelä-Afrikan Wayde van Niekerk voittaa 400 metrin olympiakultaa hurjalla maailmanennätysajalla 43,03! Kirani James ottaa hopeaa ajalla 43,76 ja LaShawn Merritt pronssia ajalla 43,85.

Klo 03.38: Mäkelä jäi finaalin 11:nneksi tuloksella 13,95.

Klo 03.22: Kristiina Mäkelä yliastui ensimmäisensä, toisellaan Mäkelä loikki 13,95. Mäkelä on kolmiloikan loppukilpailussa 11:ntenä. Usain Bolt oli miesten satasen välierien nopein hurjalla ajalla 9,86, vaikka hidasti selvästi vauhtiaan hieman ennen maaliviivaa.

Klo 03.09: Murray on tenniksen olympiavoittaja toista kertaa! Yli nelituntisen mittelön neljäs erä menee Murraylle 7–5. Lisää aiheesta täällä.

Klo 03.07 Marko Lempinen, Rio de Janeiro: Usain Bolt saapui stadionille. Mökä katsomossa kasvoi. Satasen toisessa erässä on mukana myös yksi kisojen hämmästyttävimmistä urheilijoista, 40-vuotias Kim Collins. Kevään 2003 MM-kultamitalisti on tehnyt oman ennätyksensä tällä kaudella, 9,93!

Klo 02.46: Pian neljä tuntia kestäneen miesten tennisfinaalin neljäs erä on nyt tilanteessa 5–5. Todella viihdyttävää tennistä. Iso argentiinalaisfanien ryhmä pitää kovaa ääntä.

Klo 02.15: Del Potro vaikuttaa rättiväsyneeltä. Neljäs erä on silti tilanteessa 2–2.

Klo 02.07: Murray voitti miesten tennisfinaalin kolmannen erän 6–2. Britti johtaa erin 2–1.

Klo 01.30 Marko Lempinen, Rio de Janeiro: Hissin ovet saatiin auki. Brasilialainen hissiteknologia ei välttämättä ole ihan suomalaisten tasoa, mutta ei se mitään. Portaatkin on keksitty. Ihmisiä alkaa hiljalleen valua stadikalle.

Klo 01.17: Del Potro voittaa tenniskentällä Murrayn toisessa erässä 6–4.

Klo 01.14 Marko Lempinen, Rio de Janeiro: Olympiastadionilla jumissa hississä. Yritämme juuri muiden toimittajien kanssa saada ovea väkivalloin auki. Hätäpainiketta painettu.

Klo 00.18: Tenniksen miesten kaksinpelin finaalissa britti Andy Murray kohtaa Juan Martin del Potron Argentiinasta. Olympiavoittoa puolustava Murray voitti ensimmäisen erän 7–5.

Klo 23.56: Venäjän Alija Mustafina voitti naisten telinevoimistelun eritasonojapuun olympiakultaa. Toiseksi sijoittui USA:n Madison Kocian ja kolmanneksi Sophie Scheder.

Britit ottivat kaksoisvoiton miesten ratapyöräilyn sprinttikisassa. Kultaa vei Jason Kenny ja hopeaa Callum Skinner. Pronssille sijoittui Venäjän Denis Dmitriev.

Kreikkalaisroomalaisessa painin 59 kiloisten sarjassa Kuuban Ismael Borrero Molina voitti finaalissa Japanin Shinobu Otan.

Klo 23.50: Venus Williams epäonnistui sunnuntaina yrityksessään saavuttaa ensimmäisenä pelaajana viides tenniksen olympiakulta. Williams pelasi sekanelinpelin finaalissa, mutta kärsi pelitoverinsa Rajeev Ramin kanssa tappion toiselle Yhdysvaltain parille Bethanie Mattek-Sandsille ja Jack Sockille.

Mattek-Sands ja Sock veivät olympiakultaa lukemin 6–7 (3–7), 6–1, 10–7.

Kiinan Shi Tingmao on voittanut uimahypyissä naisten kolmen metrin ponnahduslaudan olympiakultaa. Toiseksi sijoittui hänen maannaisensa He Zi ja kolmannaksi Italian Tania Cagnotto.

Tingmao voitti aiemmin viikolla kultaa myös parikisassa.

Kiina on voittanut naisten kolmen metrin ponnahduslautakilpailun kultamitalit joka kerta Soulin 1988 olympialaisista lähtien.

Klo 23.21: Joonas ja Niklas Lindgren olivat 470-luokan päivän ensimmäisessä lähdössä 19. sijalla ja toisessa lähdössä komeasti toisena. Kokonaistilanteessa veljesten sijoitus on 18:s. Päivän kolmas lähtö on siirretty.

Klo 23.09: Tapio Nirkko oli viimeisessä lähdössä kymmenes, joten hänen lopullinen sijoitus Finnjolla-regatassa on 15:s.

Nirkko ei mahtunut mukaan maanantaina purjehdittavaan mitalilähtöön, jonne pääsi kymmenen parasta.

Nirkko: "Tällaista piti olla joka päivä. Olisin aika eri tilanteessa. Harmittaa. Pistimme paljon paukkuja Rioon" pic.twitter.com/PyjEvIypCe— Olympic Team Finland (@OlympicTeamFI) August 14, 2016

Klo 22.41: Permannolla kultaa hetki sitten voittanut Iso-Britannian Max Whitlock jatkoi voittokulkuaan myös hevosella, jossa hän nappasi kultamitalin maanmiehensä Louis Smithin edestä.

Lopputulokset: 1) Max Whitlock Britannia 15,966, 2) Louis Smith Britannia 15,833, 3) Alexander Naddour USA 15,700.

Klo 22.28: Tuuli Petäjä-Sirenin olympiaurakka on päättynyt. Neljän vuoden takainen olympiahopeamitalisti jäi mitalilähdössä viimeiseksi, joten hänen loppusijoituksensa oli kymmenes. Petäjä-Siren oli menettänyt mahdollisuutensa mitalin uusimiseen jo ennen päätöspäivää.

Kultamitalin vei Helsingissä kuukausi sitten EM-kultaa voittanut Ranskan Charline Picon, hopeaa Kiinan Chen Peina ja pronssia Venäjän Stefania Jelfutina.

RS:X-luokassa @tuulipetaja purjehti mitalilähdön 10:nneksi, joka oli samalla hänen loppusijoituksensa. Myötätuulta kohti Tokiota! #Rio2016fi— Olympic Team Finland (@OlympicTeamFI) August 14, 2016

Klo 21.58: Iso-Britannian Max Whitlock on voittanut voimistelun permannon olympiakultaa. Hän on ensimmäinen voimistelussa kultamitalin voittanut britti kautta aikain.

Muut mitalit menivät isäntämaa Brasiliaan, hopean nappasi Diego Hypolito ja pronssin Arthur Mariano.

Lopputulokset: 1) Max Whitlock Britannia 15,633 pistettä, 2) Diego Hypolito Brasilia 15,533, 3) Arthur Mariano Brasilia 15433.

Klo 21.50: Tapio Nirkko oli Finnjolla-luokassa sunnuntain avauslähdössä kahdeksas. Ennen peruskilpailun viimeistä lähtöä espoolainen on sijalla 18. Maanantain mitalilähtöön pääsee kymmenen parasta.

Klo 21.45: Justin Rose on voittanut miesten golfin olympiakultaa. Kisa ratkesi viimeisen väylän viheriöllä. Ruotsin Henrik Stenson joutui puttaamaan kolmesti ja putosi tulokseen -14. Lähemmäksi reikää lähestymislyöntinsä pudottanut Rose upotti birdie-puttinsa ja sinetöi lopputuloksekseen -16.

Pronssimitalin vei USA:n Matt Kucher tuloksella -13.

Suomen Mikko Ilonen oli lopputuloksissa jaetulla 21. sijalla tuloksella -3 ja Roope Kakko jaetulla 43. sijalla tuloksella +2.

"Tuskin syytä juhlia, mutta kyllä minä hyvät kahvit keitän!" @MikkoIlonen #RIO2016fi #golf #FIN #golffi pic.twitter.com/2jSNFSGUOY— Olympic Team Finland (@OlympicTeamFI) August 14, 2016
Isoin käsi kaikille myötäeläjille👏🏽👏🏽👏🏽Kiitos kannuksista! Mahtihommia tämmöset OLYMPIALAISET! Kiitos, palataan asiaan #Tokyo2020 #Rio2016— Mikko Ilonen (@MikkoIlonen) August 14, 2016

Klo 21.33: Yhdysvaltalainen telinevoimistelija Simone Biles on voittanut hypyn olympiakultaa. Hänen voittopisteensä olivat 15,966. Toiseksi tuli Venäjän Maria Paseka pistein 15,253. Tämä on Bilesin kolmas kulta Riossa. Hänellä on mahdollisuus ottaa kultaa myös permannolla ja puomilla.

Simone Biles jahtaa Riosta viittä olympiakultaa.

Klo 21.19: Uzbekistanin Hasanboy Dusmatov otteli kevyessä kärpässarjassa maalleen ensimmäisen kultamitalin näissä kisoissa. Hän kukisti yksimielisin tuomariäänin Kolumbian Yurberjen Martinezin.

Pronssimitait menivät Kuuban Joahnys Argilagos ja USA:n Nico Hernandezille.

Klo 21.15, Marko Lempinen, Rio de Janeiro: Mikko Ilonen saapui juuri suomalaislehdistön eteen. Hän ei vaikuta ulkoisesti rajusti pettyneeltä, vaikka mitalisijat karkasivat Rion olympiaväylällä.

Klo 21.13: Mikko Ilonen on päättänyt kierroksensa. Hän pelasi päätöskierroksen kaksi yli ihannetuloksen, joten lopullinen tulos oli -3. Sillä tuloksella hän on tällä hetkellä jaetulla 21. sijalla.

Klo 20.32: Golfin mitalitaisto tiivistyy. Kärkipari Henrik Stenson ja Justin Rose selvittivät juuri reiän 14, jossa Stenson löi bogeyn ja Rosen parin. Kaksikko on molemmat tilanteessa -14. Matt Kuchar upotti birdien reiällä 17 ja on nyt tilanteessa -13, eli lyönnin päässä kärkikaksikkoa.

Klo 20.07: Italian Niccolo Campriani on voittanut miesten 50m kivääriammunnan kolmiasentokisan olympiakultaa. 28-vuotias puolustava olympiavoittaja kukisti finaalissa Venäjän Sergei Kaminskin. Kolmas oli Ranskan Alexis Raynaud.

Campriani voitti myös 10 metrin kiväärikisan ja oli ainoa ammunnassa kaksi kultaa Riosta napannut urheilija.

Camprianin kullan myötä Italia oli Rion ammuntakisojen menestynein maa. Saapasmaahan matkasi neljä kultaa ja kolme hopeaa.

Klo 19.54: Naisten tenniksen nelinpelissä Venäjän pari Jekaterina Makarova ja Jelena Vesnina ovat voittaneet olympiakultaa.

Finaalissa erin 6–4, 6–4 kukistui Sveitsin pari Timea Bacsinszky ja Martina Hingis.

Klo 19.49: Purjehduksen alku siirtyy sääolojen vuoksi.

Mikko Ilonen teki reiällä 13 parin ja jatkaa tilanteessa -3. Kisan kärjessä on tasatuloksessa -15 Iso-Britannian Justin Rose ja Ruotsin Henrik Stenson, jotka pelaavat samassa ryhmässä ja ovat pelanneet nyt 11 reikää. Ilosen kanssa samassa ryhmässä pelaava USA:n Matt Kuchar on kolmantena tuloksella -11

Klo 19.24: Ilonen on 12 reiän jälkeen tilanteessa -3 ja lahtelainen majailee jaetulla 21. sijalla.

Klo 18.57, Mikko Marttinen, Rio de Janeiro: Maratonin viimeinen juoksija, 44-vuotias kambodzalainen Ly Nary saapui maaliin maansa lippu harteillaan ajassa 3.20.20. Hän hävisi voittaja Jemima Sumgongille vajaan tunnin. Kuumissa oloissa syntyi kaksi kansallista ennätystä, Hong Kongin Yiu Kit-Chingin 2.36.11 ja Malawin Tereza Masterin 2.48.34. Alina Armas juoksi 2.44.20 Hän ei nimestään huolimatta ole suomalainen eikä edes virolainen vaan namibialainen.

Klo 18.54: Mikko Ilonen tekee bogeyn 10. väylällä ja on nyt kahdeksan lyöntiä kärjestä. Hän on sijalla 21. Mitalisijat alkavat olla tavoittamattomissa.

Klo 18.37: Käynnissä on myös naisten tenniksen nelinpelin olympiafinaali, jossa kohtaavat Venäjä ja Sveitsi. Venäjän parina pelaavat Jekaterina Makarova ja Jelena Vesnina, Sveitsin parina ovat Martina Hingis ja Timea Bacsinszky. Peli on avauserässä 2–2.

Klo 18.31: Roope Kakon urakka golfin olympiaviheriöllä on päättynyt. Hän pelasi päätöskierroksen yksi alle kentän ihannetuloksen ja päätyi kokonaistulokseen +2.

Tilanne päätöskierroksella: 1. Justin Rose, Britannia -15 (reiällä 7) 2. Henrik Stenson, Ruotsi -14 (reiällä 7) 3. Matt Kuchar, USA -9 (reiällä 10) 3. Marcus Fraser, Australia -9 (reiällä 7) ... 16. Mikko Ilonen, Suomi -4 (reiällä 10) ... 42. Roope Kakko, Suomi +2 (valmis kierros)

Britti Justin Rose johtaa golfin miesten olympiaturnausta.

Klo 18.18: Mikko Ilonen puttaa birdien väylälle 8 ja nousee -4:ään. Eroa pronssimitaliin neljä lyöntiä.

Klo 18.15: Anne-Mari Hyryläinen on saapunut maaliin naisten maratonilla ajassa 2.39.02. Hyryläinen oli 51:s ja hävisi Jemima Jelagat Sumgongille 14 minuuttia ja 58 sekuntia.

Klo 18.12: Mikko Ilonen tekee bogeyn reiälle 7. Hän on nyt yhteistuloksessa -3 ja jakaa sijaa 21. Eroa mitaliin on nyt viisi lyöntiä. Ilosella kierrettävänään vielä 11 reikää.

Klo 17.57: Naisten maraton on juuri päättynyt. Olympiavoittajaksi juoksi Kenian Jemima Jelagat Sumgong ajalla 2.24.04. Hopeaa sai Brunein Eunice Jepkirui Kirwa, joka hävisi Sumgongille 9 sekuntia. Pronssimitalin voitti Etiopian Mare Dibaba, 26 sekuntia voittajasta.

Jemima Jelagat Sumgong tuuletti olympiavoittajana.

Klo 17.53: Golfissa Australian Marcus Fraser tekee bogeyn rei’ille 4 ja 5. Nyt pronssipaikkaa jakaa peräti viisi pelaajaa tuloksessa -7. Kuuden reiän jälkeen Mikko Ilonen on tuloksessa -4.

Marcus Fraser

Marko Lempinen, Rio de Janeiro: Olympialaisten golfkentällä on ihanteelliset peliolosuhteet. Se ei ole ilouutinen Mikko Ilosen mitalihaaveiden kannalta. Nappiolosuhteet heikentävät todennäköisyyttä, että kisan kärki pettäisi.

Tilanne päätöskierroksella: 1. Justin Rose, Britannia -14 2. Henrik Stenson, Ruotsi -13 3. Marcus Fraser, Australia -8 ... 17. Mikko Ilonen, Suomi -4

Klo 17.24: Aijai! Mikko Ilonen tekee bogeyn reiälle 4. Hän putoaa kokonaistilaneessa nyt tulokseen -4, jolla hän jakaa tällä hetkellä 17. sijaa. Eroa pronssimitaliin nyt viisi lyöntiä.

Klo 17.14: Mikko Ilonen aloitti päivän birdiellä, mutta toisella reiällä tullut bogey pudotti suomalaisen takaisin tulokseen -5. Ero pronssiin on sama kuin päivän alkaessa eli neljä lyöntiä. Ilonen nyt jaetulla 9. sijalla. Kierros on kuitenkin kärjen osalta vasta alussa.

Ilonen teki kolmannelle reiälle parin. 15 reikää jäljellä. Kärkikolmikko Justin Rose-Henrik Stenson-Marcus Fraser pelaa paraikaa toista reikää. Rose ja Stenson avasivat vahvasti tekemällä ensimmäiselle reiälle Ilosen tavoin birdien. Rose nyt tuloksessa -13, Stenson -12:ssa ja Fraser -9:ssä.

Klo 16.59: Kun naisten maratonia on taivallettu 30 kilometriä, Anne-Mari Hyryläinen on sijalla 66. Mitalit ratkaisevassa kärkijoukossa on vielä yhdeksän juoksijaa.

Klo 16.43: Nyt myös kärkiryhmä Justin Rose-Henrik Stenson-Marcus Fraser on päässyt kentälle. Avausreiällä birdien tehnyt Mikko Ilonen on nyt kokonaistilanteessa neljäntenä. Eroa pronssimitalipaikalla majailevaan Fraseriin on kolme lyöntiä. Ilosella on kisaa jäljellä 17 reikää, Fraserilla 18.

Klo 16.36: Mikko Ilonen tekee birdien ykkösväylällä ja nousee tilanteeseen kuusi alle parin.

Klo 16.34: Virolaiset Luikin kolmossiskokset Lily, Leila ja Liina ovat sijoilla 133, 139 ja 141.

Klo 16.29: Naisten maratonilla on tullut 15 kilometriä täyteen. Kärkijoukko on vielä suuri. Anne-Mari Hyryläinen on sijalla 77.

Klo 16.17: Mikko Ilonen aloittaa päätöskierroksen.

Klo 16.10: Roope Kakko pelaa erinomaista päätöskierrosta. Kahdeksan reiän jälkeen tuloskortissa jo -4! Kakko nyt yhteistuloksessa -1.

Kisassa 7. sijalla (tuloksessa -5) kolmen kierroksen jälkeen oleva Mikko Ilonen lähtee päätöskierrokselle klo 16.17.

Klo 15.50: Ammuntakeskuksessa on käynnissä miesten kolmiasentokilpailun karsinta, jossa mukana on muun muassa USA:n Matthew Emmons. Kaverista pientä infoa löydät tämän linkin takaa.

Asentokilpailun finaali alkaa kello 19.

Klo 15.27: Kakon saldo sunnuntaina viiden ensimmäisen väylän jälkeen: birdie, par, par, par, eagle (–3).

Klo 15.25: Roope Kakko puttasi viisimetrisen eagle-putin sisään! Hän selvitti viidennen väylän kaksi lyöntiä alle kentän ihannetuloksen.

Klo 15.18: Roope Kakko selvitti neljännenkin väylän kentän ihannetuloksella. Sunnuntai käynnistynyt yhdellä birdiellä ja kolmella peräkkäisellä parilla.

Klo 15.16: Myös sulkapallon naisten kaksinpelissä on pelattu ensimmäinen ottelu. Japanin Akane Yamaguchi voitti Malesian Jing Yi Teen 2–0 (21–18, 21–5). Yamaguchi tarvitsi avauserän voittoon 22 minuuttia ja toisen erän voittoon vain 11 minuuttia.

Malesian Jing Yi Tee hävisi Japanin Akane Yamaguchille 2–0.

Klo 15.14: Päivän ensimmäinen sulkapallo-ottelu on paketissa. Etelä-Korean Wan Ho Son voitti Ukrainan Artem Pochtarovin miesten kaksinpelissä 2–0 (21–9, 21–15). Ottelun avauserä kesti 14 minuuttia, toisella erällä oli mittaa 21 minuuttia.

Klo 15.00: Shingo Katayama jatkaa hyvää kierrostaan: japanilaisen saldo päätöspäivältä on neljä alle kentän ihannetuloksen, kun pelattuna on kymmenen reikää.

Klo 14.56: Myös kolmas väylä sujui Kakolta kentän ihannetulokseen. Sunnuntain saldona siis birdie, par ja par (–1).

Klo 14.46: Roope Kakko selvitti sunnuntain toisen väylän par-tuloksella, eli hänen saldonsa päätöspäivälle on toistaiseksi –1.

Klo 14.40: Bangladeshin Siddikur Rahman ja Etelä-Afrikan Brandon Stone ovat melkoisessa bogey-vauhdissa: Rahman on pelannut kuusi väylää ja pelannut niistä kolme yhden lyönnin yli kentän ihannetuloksen. Neljä väylää pelanneen Stonen bogey-saldo on kaksi.

Klo 14.30: Tulospäivitystä neljännen kierroksen osalta: –3 Shingo Katayama, Japani (6 reikää). –2 Gavin Kyle Green, Malesia (3 reikää). –2 Danny Shia, Malesia (3 reikää).

Klo 14.28: Roope Kakko puttasi birdieputin sisään, eli hän pelasi avausväylän yhden lyönnin alle kentän ihannetuloksen.

Klo 14.14: Kakko löi loistavan avauslyönnin ensimmäiselle väylälle.

Roope Kakko starttasi sunnuntain kierrokselle kello 14.11.

Klo 14.11: Roope Kakko lähtee viimeiselle kierrokselleen Italian Nino Bertasion ja Kiinan Ashun Wun kanssa.

Klo 14.08: Japanin Shingo Katayama jatkaa hyvää kierrostaan. Kuuden väylän saldona kolme birdietä ja kolme paria.

Klo 14.06: Ykkösväylän selvittänyt toistaiseksi 14 pelaajaa. Heistä seitsemän on tehnyt väylällä birdien eli pelannut väylän yhden lyönnin alle kentän ihannetuloksen. Bangladeshin Siddikur Rahman puolestaan löi väylällä bogeyn eli käytti yhden lyönnin ihannetulosta enemmän.

Klo 13.56: Kuudes ryhmä on joka tapauksessa liikkeellä. Sen muodostavat Uuden-Seelannin Ryan Fox, Norjan Espen Kofstad sekä Brasilian Adilson da Silva. Seuraavassa ryhmässä matkaan pääsee Roope Kakko.

Klo 13.54: Kisojen virallisten sivujen tulosseurannan päivittäjä on ilmeisesti lähtenyt aamupalalle tai kaimaanijahtiin, sillä tulokset eivät ole päivittyneet hetkeen.

Klo 13.34: Lisää miehiä golfkentälle. Nyt kierroksensa aloittivat Venezuelan Jhonattan Vegas, Etelä-Afrikan Brandon Stone sekä Portugalin José-Filipe Lima.

Japanin Shingo Katayama aloitti golfkierroksensa aamuseitsemältä paikallista aikaa.

Klo 13.29: Intian Lahiri jatkaa kentän kiertämistä par-tulosten tahtiin: toisella väylällä pallo reikään neljällä lyönnillä. Myös Katayama pelasi toisen väylän kentän ihannetulokseen.

Klo 13.22: Kolmas pelaajaryhmä liikkeellä. Golfkierroksensa aloittivat Etelä-Korean Jeunghun Wang sekä Malesian Danny Chia ja Gavin Kyle Green.

Klo 13.18: Uima-altaiden vihreä vesi on muodostunut olympialaisten kestopuheenaiheeksi. Riossa on nyt tullut mitta täyteen ”silmiä kirvelevästä pierunhajuisesta vedestä”, joten allasalueella vaihdetaan yli kolme miljoonaa litraa vettä. Vihreä vesi lasketaan kaupungin viemäriverkostoon.

Klo 13.14: Golfarien ei tarvitse sunnuntaiaamun ensi hetkinä jakaa mediahuomiota muiden lajien kanssa, sillä seuraavana kisapäivänsä aloittavat sulkapalloilijat ovat tositoimissa kello 14.30 alkaen. Kello on tuolloin Riossa 8.30.

Klo 13.12: Lahiri sai päivän avausväylällä pallon reikään viidellä lyönnillä (par) ja Katayama neljällä lyönnillä (birdie).

Klo 13.11: Toinen pelaajaryhmä matkaan golfkentällä. Tässä ryhmässä kenttää kiertävät Ranskan Julien Quesne, Filippiinien Miguel Tabuena sekä Bangladeshin Siddikur Rahman.

Tämä kaimaani sai kotivesistönsä viereen olympiatason golfkentän.

Klo 13.01: Golfin neljäs kierros käynnissä. Anirban Lahiri ja Shingo Katayama löivät pallonsa väylälle. Ensimmäisen väylän ihannetulos on viisi lyöntiä.

Klo 12.53: Ennen uuden kilpailupäivän alkua ehtii vielä kerrata lauantain olympiatapahtumat.

Klo 12.49: Päivän kilpailusuoritukset avataan tuttuun tapaan golfkentällä. Intian Anirban Lahiri ja Japanin Shingo Katayama lähtevät neljännelle golfkierrokselleen kello 13 Suomen aikaa. Kello on tuolloin Riossa aamuseitsemän.

Klo 12.47: IS seuraa tuttuun tapaan Rion olympialaisten tapahtumia hetki hetkeltä. Tervetuloa mukaan!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?