Muut lajit

IS törmäsi Kim Heroldiin Riossa – tässä lajissa rokkari on junioreiden Suomen mestari

Julkaistu:

RIO 2016
Muusikko Kim Herold aikoo seurata Riossa ainakin uintia, painia ja naisten rantalentopalloa.
Silmiä on hieraistava pari kertaa. Riolaisen hotellin aulassa tulee nimittäin vastaan suomalaismies, jota ei uskoisi näkevän olympialaisissa, vaan nimenomaan malli- ja laululavoilla. Kim Heroldhan se siinä talsii.

– Mä olen täällä koko olympialaisten ajan. Aion käydä tsiigaamassa kaikkia mahdollisia lajeja, Herold sanoo.

– Kun sain kaverini, Olympiakomitealle valokuvaavan Jere Hietalan kautta mahdollisuuden lähteä tänne, en aikaillut hetkeäkään.

Helsingissä asuva Herold tuli julkisuuteen aluksi mallina, sittemmin myös vuosina 2004–2008 toimineen Humane-yhtyeen keulakuvana ja laulajana. Miten ihmeessä hän on yhtäkkiä urheilusta kiinnostunut?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rupattelutuokio paljastaa Heroldista asioita, joita tuskin ainakaan suomalaismassat tietävät. Heroldin isä Marcus pelasi aikanaan koripalloa Suomen maajoukkueessa, ja myös Marcuksen molemmat veljensä, Roy ja Ben, ovat kovia koripallon ystäviä. Unohtamatta Kim Heroldia itseään, jolle tosin käsipallo oli nuoruusvuosina se ykkösjuttu.

– Meillä oli aina kovat korispelit landellamme Inkoossa. Mutta tosissani pelasin käsipalloa. Sekä Dickenissä että GrIFK:ssa, jossa voitin junioreissa pari SM-kultaakin, 37-vuotias Herold kertoo.

– Suomessa käsipallo on väärinymmärretty. Koska pelaajamassat ovat suurelta osin suomenruotsalaisia, se herättää määrätynlaisia, kummallisiakin mielikuvia lajin harrastajista. Esimerkiksi Ranskassa on lähes joka koulussa käsiskenttä, mutta Suomessa ei ymmärretä, että kyse on kovasta miesten lajista.


Heroldin käsipalloura tyssäsi, kun hän muutti 17-vuotiaana ulkomaille. Mallin – ja myöhemmin laulajan – työt alkoivat kiinnostaa enemmän.

– Rokkiaikoinamme ei tullut juuri urheiltua, mutta nykyään se on paljon tärkeämpää kuin baareissa hilluminen. Kun Riosta pääsen, alan treenaamaan ensimmäistä puolitriathloniani varten, Herold selvittää.

– Mä olen oikeastaan aina ollut kova urheilumies. Täälläkin olen jo käynyt katsomassa laajasti eri lajeja – esimerkiksi naisten jousiammuntaa, judoa, käsipalloa ja koripalloa. Viihdyn älyttömän hyvin olympialaisten ilmapiirissä, huikea tapahtuma, hän painottaa.

Loppukisojen aikana Herold aikoo orientoitua entistä tiiviimmin suomalaissuoritusten seuraamiseen. Kisaturisti näkee mitalipotentiaalia löytyvän naisten painista, purjehduksesta ja miesten keihäästä.

– Uskon, että Petra Olli ottaa joka tapauksessa mitalin, ne matsit pitää nähdä. Aion viihtyä myös uimastadionilla. Olen aiemmin tavannut maajoukkueuimareista Emilia Pikkaraisen ja Hanna-Maria Seppälän, ja tunnen heidät jollain tavalla, Herold sanoo.

– Toki aion mennä seuraamaan myös rantalentistä. Siis naisten sarjaa, hän jatkaa hymähdellen.

Rion kaksijakoiset kasvot ovat tulleet tutuiksi Heroldillekin. Rio on yhtä aikaa kaunis ja arvaamaton.

– Viime yönä heräsin siihen, kun hotellin liepeillä ammuttiin kolme tai neljä laukausta. Se oli varmaan taas joku poliisin ja jengiläisten yhteenotto, Herold arvelee.

– Mutta en tunne, että täällä olisi jotain pelättävää. Kun ymmärtää realiteetit, riskit ovat pienet. Esimerkiksi Copacabanalle ei kannata mennä huomiota herättämään.

Herold on musiikkibisneksessä mukana. Hänen yhtyeensä Heroland virittelee parhaillaan uutta musiikkia Italian markkinoilla.

– Ehkä meistä vielä joskus kuullaan myös Suomessa, hän aprikoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt