Tanskan Groth selvitti ”maailman parhaan rystyn” – Benedek Oláhin pelit päättyivät tappioon

Jonathan Groth voitti Benedek Oláhin erin 4–0.

Benedikt Oláh kohtasi tanskalaisen Jonathan Grothin.

7.8.2016 16:45

Tanskan Jonathan Groth jatkaa Rion pöytätennisturnauksen kolmannelle kierrokselle, kun hän voitti Suomen Benedek Oláhin erin 4–0 (11–8, 11–5, 12–10, 11–3).

Suomen pöytätennisässän Benedek Oláhin ottelu tanskalaista Jonathan Grothia vastaan alkoi harmillisesti. Vaikka suomalainen meni heti avauserässä johtoon, tanskalainen kiri rinnalle ja paineli ohi. Avauserä päättyi Grothin 11–8-voittoon. Toisen erän alku oli suorastaan murheellinen. Groth karkasi peräti 7–0-johtoon, kunnes Oláh sai ensimmäisen pisteensä. Tanskalaisen karkumatka oli kuitenkin liian kova ja Groth vei toisen erän pistein 11–5.

Kolmas erä alkoi suomalaiselta mainiosti. Oláh karkasi nopeasti 7–3-johtoon ja vielä uudelleen 9–5-tilanteeseen. Sen jälkeen Groth kiri lopulta tasatilanteeseen 9–9. Oláh onnistui saamaan vielä eräpallon, mutta Groth kesti sen ja voitti eräpallon itselleen. Groth vei lopulta kolmannen erän 12–10.

Groth aloitti vahvasti myös neljännen erän ja karkasi 2–0-johtoon. Oláh kavensi tilanteeksi 1–2, mutta Groth karkasi jo 5–1-johtoon. Sama tahti jatkui ja tilanne oli pian 8–2. Groth eteni 10–2-johtoon ja sai peräti kahdeksan ottelupalloa. Ensimmäisen suomalainen selvitti. Groth vei neljännen erän 11–3.

– En päässyt pelaamaan omaa peliäni. Vastustaja oli erittäin vahva taktisesti, hänen tyylinsä oli myrkkyä minulle. Jalan kipuilukin vaikutti hieman alitajuisesti, Olah kertoi STT:lle.

Groth kohtaa kolmannella kierroksella maailman tämän hetken ykköspelaajan Kiinan Ma Longin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?