Benedek Oláh eteni jatkoon olympialaisten pöytätenniksessä – suomalaislegenda: ”Mieletön juttu”

Benedek ”Pentti” Oláh on voittanut miesten pöytätenniksen kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella Singaporen Chen Fengin.

6.8.2016 22:47 | Päivitetty 6.8.2016 23:32

Oláh eteni jatkoon erin 4–1 (11–4, 11–8, 7–11, 11–9, 11–6). Ratkaisuhetki nähtiin neljännessä erässä, kun Oláh nousi erävoittoon 5–9-tappioasemasta.

25-vuotiaan Oláhin olympiaurakka jatkuu sunnuntaina kello 16, jolloin vastaan tulee Tanskan Jonathan Groth.

Oláh on ensimmäinen suomalainen pöytätennispelaaja olympiatasolla. Yhdeksänkertainen Suomen mestari Pasi Valasti jännitti historiallista ottelua muun pöytätennisväen kanssa Vantaan Myyrmäessä.

– Tällä oli parikymmentä pöytätennis- ja käsipalloihmistä sekä muuta porukkaa. Pidimme kovaa ääntä, sillä olihan tämä mieletön juttu, Valasti kertoi Ilta-Sanomille.

Elokuussa julkaistulla maailmanlistalla Groth on 29:s, Oláh 70:s. Vaikka tanskalainen kukisti Oláhin olympiakarsinnoissa, Valastin mukaan Oláhilla on Riossa jopa pieni etu.

– Penan kannalta hyvä juttu on se, että Grothilla ei ole alla yhtään peliä. Pena on vahvoilla, mikäli hän pystyy pitämään pelin rystypuolella, Valasti sanoi.

Jos Oláh voittaa Grothin, Kiinan Ma Long odottaa kolmannella kierroksella. Long on maailmanlistan ykkönen ja vuoden 2012 Lontoon olympiakisojen joukkuekultamitalisti.

– Sitä ottelua on turha ajatella, vaan nyt on elettävä hetkessä, Valasti muistutti.

Olahin rystylyönti toimi ottelussa mainiosti.

Chen Feng sai Benedek Olahilta vain yhden erän.

Voitto! Olah on ensimmäinen suomalainen pöytätennispelaaja olympiatasolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?