Pirteä alku ei pelastanut päivän ensimmäistä suomalaisurheilijaa – Reinvallin olympiakisat ohi

Judoka Juho Reinvall hävisi avausottelunsa mongolialaiselle lajin huippulupaukselle.

Juho Reinvall joutui pettymään avausottelussaan.

6.8.2016 17:01

Aktiivinen ja lupaava alku ei kääntynyt Juho Reinvallin yllätysvoitoksi lauantai-iltapäivänä Rion olympialaisissa judon alle 60-kiloisten sarjassa.

27-vuotias tamperelainen hävisi toisella kierroksella Mongolian 20-vuotiaalle Tsogtbaatar Tsend-Ochirille, jota pidetään lajin suurlupauksena. Reinvall sai hyvän alun jälkeen ottelussa kolme varoitusta ja joutui hakemaan pisteitä riskillä.

Tsend-Ochir teki waza-arin arvoisen suorituksen kaatamalla Reinvallin selälleen tatamille.

Mongolialainen eteni 16 parhaan joukkoon. Suoraan toiselle kierrokselle päässeen Reinvallin kisat ovat ohi.

– Alku oli rauhallista katselua. Pysyin hyvin mukana ja olisi pitänyt tehdä siinä pisteitä. Sitten kaveri sai käytettyä vahvinta asettaan ja menin siihen. Kova matsi, ei voi mitään, Reinvall kommentoi tiedotteessa.

Reinvall sai ensimmäisen varoituksen juuri kahden minuutin täytyttyä. Tämän jälkeen niitä tuli vielä kaksi lisää ennen kuin Tsend-Ochir sai waza-arin ja vielä viimeisellä sekunnilla yukon.

– Aloin väsyä loppua kohti ja olin hihaotteen kanssa pulassa. Siitä alkoi varoituksia tulla. Sitten oli vaikeaa. Siinä oli uran viimeinen matsi. Tyhjä olo, ei löydy sanoja analysointiin juuri nyt, Reinvall kertoi vain hetki ottelun päätyttyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?