Ryöstäjän Riossa surmannut mies ei ollutkaan venäläisdiplomaatti – huijasi poliisia - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Ryöstäjän Riossa surmannut mies ei ollutkaan venäläisdiplomaatti – huijasi poliisia

Riosta levisi väärää tietoa venäläisdiplomaatin osuudesta ryöstäjän kuolemaan.

Julkaistu: 5.8.2016 9:56

Brasilialaismies onnistui huijaamaan poliisia, jonka tiedote levisi maailmalle.

Kansainvälinen media ja myös Ilta-Sanomat kertoivat, että Venäjän diplomaatti surmasi ryöstäjän Rio de Janeiron olympiakylän liepeillä torstaina Brasilian aikaa. Lähteenä oli paikallisen poliisin tiedote, jonka kautta tieto Venäjän varakonsulista levisi uutistoimistoiden kautta maailmalle.

Brasilian suurin sanomalehti Folha de São Paulo kertoo kuitenkin verkkosivuillaan, että kyse oli huijauksesta. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut ja hyökkääjän surmannut mies oli esittäytynyt poliisille lakimieheksi ja näyttänyt väärennettyä todistusta, jonka mukaan hän olisi Venäjän varakonsuli Minas Geraisin osavaltiossa.

Folhan poliisilta saamien tietojen mukaan mies on brasilialainen ja nimeltään Marcus Cesar Feres Braga. Hän oli ajamassa Avenida das Americasia pitkin, kun hyökkääjä tunkeutui autoon.

Venäjän pääkonsuli Rio de Janeirossa, Vladimir Tokmatov, vakuutti Folhalle, että Bragalla ei ole mitään tekemistä minkään venäläisen edustuston tai viranomaisen kanssa.

– Venäjä ei anna konsulin henkilöllisyystodistuksia kenellekään. Meitä edustavat vain henkilöt, jotka ovat Venäjän kansalaisia, Tokmatov painotti.

Lisää aiheesta