Usain Boltkin menettämässä kultamitalin – Pekingin ja Lontoon olympialaisista jo yli 150 käryä

Julkaistu:

Doping
Uudelleentestaukset ovat moninkertaistaneet kärynneiden urheilijoiden määrän.
Pekingin ja Lontoon kesäolympialaisissa kärynneiden urheilijoiden lista kasvaa kasvamistaan. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ilmoitti perjantaina, että 45 urheilijaa on jäänyt kiinni uudelleentestauksen ”toisessa aallossa”. Kärynneistä 23 oli mitalisteja.

Uusintatestausten ensimmäinen aalto tuotti toukokuussa 53 käryä. Yhteensä uusintatesteissä on siis kärynnyt jo 98 olympiaurheilijaa. KOK on uudelleentutkinut 1 243 dopingnäytettä Pekingistä ja Lontoosta.

Uusintatesteissä kärynneiden urheilijoiden nimiä ei ole vielä tuotu julkisuuteen, mutta kesäkuussa tiedettiin kertoa, että yksi kärynneistä oli jamaikalainen pikajuoksija Nesta Carter. Carterin käry tarkoittaisi sitä, että Usain Bolt menettäisi pikaviestin kultamitalinsa Pekingistä.

Jo ennen tämän vuoden uudelleen testaamisia yhteensä 60 urheilijaa oli kärynnyt Pekingin ja Lontoon kisoissa. Eli kaikkiaan näissä kisoissa on kärynnyt jo 158 urheilijaa, ja lisää on tulossa.

KOK aikoo jatkaa Pekingin ja Lontoon näytteiden tutkimista Rion kisojen aikana ja niiden jälkeen. Luvassa on vielä kolmas ja neljäs aalto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt