Venäjä suljettiin myös Rion painonnostosta dopingsyytösten vuoksi

Venäjä suljetaan myös Rion olympialaisten painonnostosta toistuvien dopingsyytösten vuoksi.

Kansainvälinen painonnostoliitto päätti Venäjän sulkemisesta ulos olympialaisista.

23.6.2016 2:51 | Päivitetty 23.6.2016 3:14

Asiasta päätti Kansainvälinen painonnostoliitto IWF. Kiellon kisoihin saavat lisäksi Kazakstan ja Valko-Venäjä. Myös monet Kazakstanin ja Valko-Venäjän urheilijat antaneet epäilyttäviä näytteitä.

Lisäksi viidelle muulle maalle annetaan sanktioita, jotka voivat vaikuttaa siihen, kuinka monta urheilijaa nämä voivat lähettää Rioon. Maat ovat Pohjois-Korea, Uzbekistan, Romania, Moldova ja Azerbaidzhan. IWF on jo aiemmin langettanut kisapannan Rioon Bulgarian painonnostajille.

Liiton mukaan se on löytänyt 20 epäilyttävää tapausta, kun se on tehnyt uusintatestejä Pekingin vuoden 2008 ja Lontoon vuoden 2012 olympialaisten urheilijoille. Vuoden osallistumispanna tuli maille, joilla oli vähintään kolme epäilyttävän testituloksen antanutta urheilijaa.

Kansainvälinen olympiakomitea ilmoitti jo aiemmin tässä kuussa, että uudelleen testatuista Pekingin näytteistä 31 on ollut positiivisia. Venäjän olympiakomitean mukaan 14 niistä on venäläisurheilijoiden antamia.

IWF kertoi lisäksi olevansa pettynyt siihen, että Venäjän painonnostoliiton johtaja Sergei Syrtsov on nimitetty Euroopan painonnostoliiton dopingin vastaisen komission johtoon. IWF kehottaa vahvasti harkitsemaan nimitystä uusien tietojen valossa.

Useita käryjä

Kaksi Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 mitaleille yltänyttä venäläistä painonnostajaa jäi kiinni dopingista tässä kuussa. Marian Shainova nosti Pekingissä hopeaa 58 kilon sarjassa ja Nadezhda otti pronssia 75-kiloisissa. Samoin tässä kuussa on uutisoitu neljän kazakstanilaisen olympiavoittajan Lontoon olympialaisten käryistä.

Venäjän yleisurheilijoilta on kielletty jo aiemmin osallistuminen Rion elokuun olympialaisiin. IAAF sulki viime marraskuussa Venäjän yleisurheiluliiton ja sen urheilijat kaikesta kansainvälisestä kilpailutoiminnasta maan synkän dopingmaineen vuoksi. Venäläinen yleisurheilija voi kuitenkin saada poikkeusluvan Rioon, jos pystyy todistamaan, ettei ollut mukana Venäjän laajamittaisessa dopingohjelmassa.

Päivitys 3.13: Juttua täydennetty uusilla tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?