Marja-Liisa Kirvesniemi sai urheilijaeläkkeen valtiolta - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Marja-Liisa Kirvesniemi sai urheilijaeläkkeen valtiolta

Yhteensä neljä menestynyttä urheilijaa sai urheilijaeläkkeen.

Marja-Liisa Kirvesniemi sai valtion urheilijaeläkkeen.

15.6.2016 16:30

Suomalaisen maastohiihdon menestystarinaa merkittävästi edistänyt olympiavoittaja ja maailmanmestari Marja-Liisa Kirvesniemi sai keskiviikkona valtion urheilijaeläkkeen.

Kirvesniemen, 60, saama eläke on osaeläke, joka on puolet täysimääräisestä eläkkeestä eli 662,16 euroa. Kirvesniemi saavutti urallaan 15 arvokisamitalia, joista seitsemän olympialaisista ja kahdeksan MM-kisoista.

– Nämä urheilijat ovat sinivalkoisia suuruuksia, joiden saavutukset ovat jättäneet pysyvän jäljen kansakunnan muistiin. He ovat vieneet Suomea maailmalle ja osoittaneet kovan työn ja sinnikkyyden voiman, urheilijaeläkkeet myöntänyt opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

– Pidän tärkeänä, että huippu-urheilua arvostetaan Suomessa. Yhteiskunnan tuki on yksi osoitus tästä.

Täysi urheilijaeläke, 1 324,32 euroa, myönnettiin keihäänheittäjä Seppo Rädylle, paraurheilija Jouko Gripille sekä ralliautoilija Timo Mäkiselle. Urheilijaeläkkeestä maksetaan veroa, ja sitä myönnettäessä otetaan huomioon hakijan sosiaalinen asema sekä verotettavat tulot.

Urheilijaeläke voidaan myöntää tunnustukseksi olympiakisoissa saadusta kultamitalista. Erityisestä syystä eläke voidaan myöntää myös merkittävästä kansainvälisestä urasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?