Muut lajit

Brittiläisen sotalaivan miehistö nautti jalkapallosta ja Leijonien menestyksestä

Julkaistu:

JALKAPALLO
Raittius- ja urheiluseura Zoom kohtasi brittisotilaiden joukkueen aurinkoisella kentällä Töölössä.
Englantilaiset merimiehet olivat 1800-luvulla merkittävässä roolissa, kun jalkapallo levisi lajin synnyinmaasta eri puolille maailmaa. Merimiehet olivat potkineet palloa kotimaassaan ja halusivat tehdä sitä satamissa, joissa heidän laivansa vieraili.

Perinne näyttää säilyneen 2010-luvulle asti. Helsingissä viikonloppuna vierailevan HMS Iron Duken miehistö pelaa usein jalkapalloa, kun laiva on satamassa vieraissa maissa. Suomen-vierailuun piti alunperin liittyä krikettiottelu helsinkiläisiä vastaan, mutta kun se peruuntui, merisotilaat halusivat kohdata paikallisen jalkapallojoukkueen.

Pikahälytyksellä vastustajaksi löytyi Raittius- ja urheiluseura Zoom, jonka riveissä pelaa lukuisia viihde-elämämme merkkihenkilöitä. Sonera-stadion vieressä ns. Saharan kentällä lauantaina pelatussa ottelussa vierailla oli selvä etu puolellaan, sillä brittien kaikki pelurit olivat alle 25-vuotiaita, kun suomalaisten miehistössä nähtiin vain kolme alle 40-vuotiasta pelaajaa.

Tällä kertaa ikä oli eduksi, sillä Zoomin järkevä taktiikka pehmitti fyysisesti huippukuntoisen brittiryhmän. Tasainen ottelu päättyi pistejakoon maalein 1–1.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Saimme opetuksen siitä, että jalkapallo on taktinen peli, Iron Duken ainoan maalin tehnyt Bungy Williams sanoi taiston tauottua.


Zoomin maalista vastasi Tatu Siivonen.

Ottelun jälkeen merisotilaat halusivat päästä seuraamaan Suomen ja Venäjän välistä jääkiekko-ottelua.

– Kuulimme, että tätä ottelua seurataan erityisen suurella kiinnostuksella, joten mekin haluamme nähdä tämän suomalaisen karnevaalin, joukkueen valmentaja kertoi.

Britit suuntasivatkin ottelun jälkeen sporttibaariin seuraamaan MM-kisojen välieräottelua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt