Kolme espanjalaista auttaa yhtä suomalaista kohti olympiamitalia – pystyisitkö tähän?

rac

Julkaistu:

Kohti Rioa
Suvi Mikkonen valmistautuu Rion olympialaisiin todella huolellisesti.
Espanjalainen musiikki soi kännykästä, kun taekwondoin Suvi Mikkonen harjoittelee Kisakallion urheilukeskuksessa Lohjalla. Se sopii, sillä Mikkosta avustaa harjoituksessa kolme espanjalaista.

Päävalmentaja Jesús Ramal antaa ohjeita, kun Mikkonen potkii Manuel Beloquin rintapanssariin. Rosa Rodriguez katsoo potkujen voimakkuuden tietokoneelta ja ilmoittaa sen espanjaksi.

Beloqui ja Rodriguez ovat taekwondon Espanjan mestareita, mutta he eivät harjoittele itse. Koko espanjalaiskolmikko on Suomessa vain yhtä tarkoitusta varten: heidän tehtävänään on auttaa Mikkonen olympiamitaliin Riossa.

Ylläolevalla videolla Mikkonen tekee lajinomaisia tasapainoharjoutuksia.

Madridissa asuva Mikkonen, 27, valmistautuu olympialaisiin omalla, maajoukkueesta irrallisella budjetilla. 48 000 euroa vuodessa kattaa myös hänen valmentajansa, avustajiensa ja harjoitusvastustajiensa kulut.

– Luulen, että saan 95-prosenttisesti kaiken, mitä tarvitsen. Tosi hyvä, Mikkonen kehuu.

EM-kisat harjoitus

Mikkonen on saanut erityistukea Lontoon olympialaisista asti. Hän oli viidennellä sijallaan kisojen neljänneksi paras suomalaisurheilija. Riossa hän on Suomen harvoja mitalitoivoja.

Ensi viikolla Mikkonen osallistuu EM-kilpailuihin Sveitsissä. Sieltä hän ei tavoittele mitalia.

– Tämä on ihan vain harjoitus ennen olympialaisia. Tavoite on olla kahden kuukauden päästä sata prosenttia. Nyt en ole vielä, Mikkonen sanoo.

– Mulla on varmaan kuntoa tarpeeksi kahteen kovaan matsiin. Jos pystyn tekemään kaksi kovaa matsia, olen tyytyväinen.

Sveitsin EM-kisoissa Mikkosen sarjaan osallistuu viisi naista, jotka ovat mukana myös Riossa. EM-kisoilla on vaikutusta rankingsijoituksiin, joiden perusteella olympialaisten kaavio tehdään.

Mikkonen on tyytyväinen tämän hetken rankingiinsa, joka on 13:s. Mikäli sijoitus säilyy samana, saa hän olympialaisten avausottelussaan vastaansa Brasilian edustajan. Isäntämaan ottelijat on automaattisesti sijoitettu kaaviossa neljänneksi, vaikka heidän meriittinsä eivät niin korkeaan sijaan riittäisikään.

– En halua välttämättä halua muuttaa hirveästi tilannettani, Mikkonen toteaa.

Isompi ja vahvempi

Mikkonen voitti 2014 EM-pronssia sarjassa 53 kiloa, mutta se ei ole olympiasarja. Nyt hän on tarkoituksella nostanut painoaan.

– Lontoossa otellessani painoin 55 kiloa. Nyt painan 57. Ollaan treenattu aika paljon voimaa. Otan joitain lisäravinteita, jotka tekevät minut vähän painavammaksi.

Tunnetko itsesi vahvemmaksi?

– Tunnen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt