Mikä on Suomen kovakuntoisin koulu? Katso ISTV:n suora lähetys Taisto School Powerista 29.4. klo 12.45! - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Mertalan yhtenäiskoulu on Suomen kovakuntoisin koulu - se selvisi ISTV:n suorassa lähetyksessä

Taisto on Suomen suurimman lihaskuntokampanjan kutkuttava ja vauhdikas finaali. Sen voitti savonlinnalainen Mertalan yhtenäiskoulu.

28.4.2016 12:28 | Päivitetty 29.4.2016 15:58

ISTV näytti suorana lähetyksenä tämän rennon, mutta supervauhdikkaan kisan perjantaina klo 12.45 alkaen. Suora lähetys on nyt päättynyt, mutta voit katsoa lähetyksen tallenteena oheiselta videoruudulta. Kelaa ruudun alareunassa olevasta likuvalikosta alun tyhjät osuudet pois.

Taisto School Powerin finaaliassa kilpailee12 yläkoulua ympäri Suomen. Ne karsittiin talven aikana jopa 350 koulun (81 096 oppilasta).

Kaikki nämä yli 80 000 nuorta ovat halunneet kamppailla liikkumattomuutta vastaan. Finaalin fiilis on iloinen, mutta voitosta ja kovakuntoisimman koulun tittelistä taistellaan ihan tosissaan.

Jostain syystä pohjoiskarjalaiset ovat hallinneet kisaa aikaisempina vuosina. Kaikki voitot ovat menneet sinne: Pyhäselän koulu (2015, 2014) ja Liperin koulu (2013, 2012). Molemmat ovat taas mukana.

Finaalin ohjelma on tuttu viime vuosilta. Mukana on yksilölajeja ja rataosuus. Yksilölajeja ovat pojilla leuanveto ja dippi. Tytöillä punnerrus ja riipunta. Rataosuuteen (Taisto School Power -rata) osallistuu yksi poika ja yksi tyttö.

Jännitys säilyy takuulla loppuun saakka: joukkueet saavat pisteitä Jokaisesta lajista. Yhteistulos ratkaisee kilpailun tuloksen.

Nimekkäät ”tsempparit” kannustavat

Taiston finaalissa on vuosittain ollut paikalla ”tsemppareita”. He ovat urheilijoita tai urheilullisia nuoria, jotka kannustavat kilpailijoita ja takaavat vauhdikkaan fiiliksen.

Tänä vuonna mukana ovat Urho Vaakanainen jääkiekon tuore alle 18-vuotiaiden MM-kultamitalisti, fitness-stara ja Taisto-päällikkö Oona Tolppanen, räppäri Tuomas Kauhanen, purjelautailija Aleksandra Blinnikka, pikaluistelija Miro Puolakka, voimistelija Katja Volkova ja uimari Emilia Pikkarainen.

Tapahtuman juontaa MotoriikkaMiikka ja musiikista vastaa DJ Greenlink. Menossa mukana myös Taisto Cheerleaders.

Taiston päivitetty ohjelma löytyy täältä.

  • ISTV:n suoran lähetyksen startti klo 12:45

  • Taisto School Power Finaali 13:00–15:00

  • Juontaja Antti Virolainen, ISTV

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?