Venäläiset pikaluistelijat vapautuivat dopingista – Poutala jää ilman MM-mitalia - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Venäläiset pikaluistelijat vapautuivat dopingista – Poutala jää ilman MM-mitalia

Talven arvokisojen tuloslistat eivät muutu, Mika Poutalalle jää 500 metrin MM-kisojen neljäs tila.

Matkakohtaisten MM-kisojen 500 metrin palkintotrio ei muutu. Pavel Kulizhnikov (oik.) saa pitää maailmanmestaruutensa, Venäjän Ruslan Murashov (kesk.) pysyy hopealla – ja Mika Poutala (vas.) neljäntenä.­

21.4.2016 19:30

Kansainvälinen luisteluliitto ISU on vapauttanut pikaluistelun 500 metrin ME-miehen Pavel Kulizhnikovin sekä kaukalopikaluistelun olympiavoittajan Semen Jelistratovin ja kaukalopikaluistelija Jekaterina Konstantinovan dopingepäilyistä.

ISU on kertonut luistelijoiden vapauttamisesta Venäjän luisteluliitolle, jonka puheenjohtaja Aleksei Kravtsov kertoi asiasta eteenpäin venäläismedialle.

Kulizhnikovin, Jelistratovin ja Konstantinovan dopingnäytteestä löydettiin kohuaine meldoniumia. ISU otti asian harkintaansa sen jälkeen, kun Maailman antidopingtoimisto Wada antoi 13. huhtikuuta linjauksen, jonka mukaan ennen 1. maaliskuuta otetuissa näytteissä 1 mikrogramma meldoniumia millilitrassa katsotaan hyväksyttäväksi rajaksi.

– Väliaikaiset kilpailukiellot on poistettu, luistelijat voivat palata harjoituksiin ja kilpailuihin. ISU varaa kuitenkin oikeuden avata tapaukset uudelleen, jos uudet tutkimukset tulevaisuudessa tuovat lisätietoa, että urheilijat olisivat ottaneet kiellettyä ainetta 1. tammikuuta jälkeen, Kravtsov sanoi Ria Novostille.

Mika Poutala otti tiedon venäläisluistelijoiden vapauttamisesta hyvin tyynesti vastaan.­

ISU:n päätös tietää sitä, että matkakohtaisten MM-kisojen tuloslistat eivät muutu. Kulizhnikov pysyy maailmanmestarina, ja Mika Poutala joutuu tyytymään neljänteen tilaan – sadasosasekunnin päässä MM-pronssista.

Jos Kulizhnikov olisi hylätty dopingin takia, Poutala olisi noussut pronssille.

Poutala otti tiedon hyvin tyynesti vastaan.

– Näin itsekin jonkin venäjänkielisen uutisen, jonka sain käännettyä. Ei se juuri mitään mietteitä aiheuttanut. Olen koko ajan ollut varovainen innostumisen suhteen. Olen ajatellut, ettei tämä mene näin helposti, Poutala sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?