Snookerlegenda Steve Davis oli murtua: viimeinen ottelu isän muistolle - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Snookerlegenda Steve Davis oli murtua: viimeinen ottelu isän muistolle

Steve Davis hallitsi snookeria 1980-luvulla.

Julkaistu: 17.4.2016 19:02

Snookerin yksi suurimmista legendoista, Steve Davis, päätti pitkän uransa.

Snookerin kuusinkertainen maailmanmestari ja yksi lajin suurista legendoista, Steve Davis, päätti uransa. Davis ilmoitti asiasta sunnuntaina ennen MM-kisojen iltapäiväpelien alkua. Asiasta kertoi muun muassa worldsnooker.com-sivusto.

Sheffieldin Crucible-teatterin yleisö osoitti seisaaltaan suosiota Davisille, 58.

Davis hävisi viime viikolla MM-kisojen ensimmäisen kierroksen karsintaottelunsa Fergal O’Brienille 4–10. Se oli lopulta hänen pitkän uransa viimeinen ottelu.

Isän muistolle

Davis kertoi, että halusi osallistua karsintoihin, jotta hänen isänsä Bill Davis voisi vielä kerran katsoa poikansa peliä. Ikävä kyllä, 89-vuotias Bill Davis kuoli viime kuussa, eikä nähnyt Steven viimeistä peliä.

Davis oli murtua tiedotustilaisuudessa, kun hän kertoi pelanneensa ottelun isänsä muistolle, ja että se oli hänen ainoa ottelunsa koskaan, jonka hän pelasi ilman isäänsä.

Steve Davis jatkaa BBC:n asiantuntevana kommentaattorina.

Davis jatkaa lajin parissa muun muassa BBC:n kommentaattorina, tehtävässä jota hän on jo pitkään hoitanut pelaamisensa ohella.

Davis aloitti ammattilaisuransa vuonna 1978. Hän pysyi pääsarjassa 36 peräkkäistä vuotta, kunnes putosi siltä kauden 2013–2014 päätteeksi. Sen jälkeen hän on ollut mukana valikoiduissa turnauksissa World Snooker -järjestön kutsumana.

Kuusi MM-titteliä

1980-luvulla lajia dominoinut Davis voitti MM-tittelin 1981, 1983, 1984, 1987, 1988 ja 1989.

Davis teki ensimmäisenä pelaajana kautta aikojen täydellisen 147 pisteen lyöntisarjan eli maksimibreikin suorassa televisiolähetyksessä. Se tapahtui vuonna 1982.

MM-kisoissa hän pelasi ennätykselliset 30 kertaa. Mestaruuksien lisäksi hän oli toinen osapuoli vuoden 1985 ikimuistoisessa finaalissa, jonka hän hävisi 17–18 Dennis Taylorille.

Davis pelasi näytösottelun Ville Pasasta vastaan Turussa 2009.

Davis oli urallaan erittäin suosittu pelaaja ja myös sanavalmis kommentaattori. Suomessa hänen esityksistään saatiin nauttia keväällä 2009, kun hän pelasi näytösottelun Turussa ja näytti myös temppulyöntejään.

Snookerin MM-kisat alkoivat lauantaina Sheffieldissä. Kisat kestävät 17 päivää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?