Muut lajit

Maailmanmestari kuoli syöpään vain 23-vuotiaana

Julkaistu:

Kaukalopikaluistelu
Eteläkorealainen kaukalopikaluistelija Jin-Kyu Noh menehtyi syöpään viime sunnuntaina.
Korean luisteluliitto tiedotti maanantaina kaukalopikaluistelija Jin-Kyu Nohin kuolleen syöpään sunnuntai-iltana.

23-vuotias Noh voitti vuonna 2011 kaukalopikaluistelun maailmanmestaruuden. Lisäksi hänellä on hallussaan myös 1500:n ja 3000 metrin maailmanennätykset.


Nohlta löydettiin vuonna 2013 hyvänlaatuinen kasvain vasemmasta olkapäästään. Eteläkorealainen siirsi leikkaushoitoa myöhemmäksi, jotta pystyisi osallistumaan Sotshin olympialaisiin 2014. Noh kuitenkin loukkaantui ennen olympialaisia ja tutkimuksissa selvisi, että kasvain oli kasvanut jo 13 senttiseksi.

Nohn tila parani aluksi hoidoilla ja hän uskoi vielä viime vuonna osallistuvansa vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin. Aggressiivinen syöpä kuitenkin vei voiton huippu-urheilijasta. Noh sairasti osteosarkoomaa. Harvinainen syöpä alkaa luustosta ja levittää etäpesäkkeitä keuhkoihin.


Useat Nohin kilpakumppanit ovat lausuneet suruvalittelunsa. Hollantilainen kaukalopikaluistelun olympiavoittaja Jorien ter Mors kertoi surustaan Twitterissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Todella ikävää kuulla Jin-Kyu Nohista. Kaukalopikaluistelu menetti tänään yhden suurista. Osanotot hänen perheelleen ja ystävilleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt