Venäjällä tulossa valtava joukkokäry – ”Joukkueessa on kymmeniä positiivisia dopingnäytteitä” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Venäjällä tulossa valtava joukkokäry – ”Joukkueessa on kymmeniä positiivisia dopingnäytteitä”

Venäjän painiliiton puheenjohtajan mukaan Venäjältä ei välttämättä lähde Rion olympialaisiin ainuttakaan painijaa.

Venäjän painiliiton puheenjohtaja Mihail Mamiashvili jysäytti tiistaina tiskiin kovan dopinguutisen.

22.3.2016 13:35

Venäjän painiliiton puheenjohtaja, entinen huippupainija Mihail Mamiashvili jysäytti tiistaina tiskiin kovan uutisen.

Mamiashvili sanoi, että Venäjän painiliiton sisäisissä testeissä on jäänyt kiinni useita, jopa useita kymmeniä painijoita.

Maanantaina kerrottiin julkisesti, että kaksi kreikkalais-roomalaista painijaa, Jevgeni Salejev ja Sergei Semenov olivat jääneet kiinni kohuaine meldoniumista. Mamiashvilin mukaan kärynneitä on tulossa jonon jatkoksi pitkä liuta lisää.

– Joukkueessa on kymmeniä positiivisia dopingnäytteitä. Vuodesta 1952 lähtien ei yhtään käryä ja nyt yhdessä päivässä useita kymmeniä. Tämä on katastrofin kaltainen epidemia ja erittäin vaikea psykologinen tilanne, Mamiashvili voivotteli uutistoimisto Ria Novostille.

 Joukkueessa on kymmeniä positiivisia dopingnäytteitä.

Mamiashvili sanoi, että joukkokäry vaikeuttaa Venäjän painijoiden valmistautumista Rio de Janeiron olympiakisoihin merkittävästi. Mamiashvili pitää jopa mahdollisena, että uutisen jälkeen Venäjän painijat pullautetaan ulos kisoista yleisurheilijoiden tavoin.

– Voi käydä niin, että Venäjältä ei yksinkertaisesti lähde yhtäkään painijaa olympialaisiin, Mamiashvili sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?