Marcus Grönholmin pojalle sopimus huippusarjaan – vastaan monta rallin maailmanmestaria - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Marcus Grönholmin pojalle sopimus huippusarjaan – vastaan monta rallin maailmanmestaria

Niclas Grönholm ajaa ensi kaudella rallicrossin MM-sarjassa.

Niclas Grönholm jatkaa suvun autourheiluperinteitä.

17.3.2016 13:13

Niclas Grönholm ajaa ensi kaudella 12 osakilpailua rallicrossin MM-sarjaa Olsbergs MSE-tallissa. Ajokkina on Ford Fiesta.

Kaksinkertaisen rallin maailmanmestarin Marcus Grönholmin pojan oli alun perin tarkoitus ajaa EM-sarja, mutta parempi tilaisuus käänsi pään.

– MM-sarja on taas mahtava uusi mahdollisuus edetä eteenpäin. Tarkoituksena oli ajaa rallicrossin EM-sarja, mutta kun Olsbergs MSE -talli tarjosi koko sarjaa, niin päätettiin tarttua siihen, Grönholm kertoo tiedotteessa.

– Alkukaudella olen tyytyväinen, jos pystyn roikkumaan mukana vauhdissa. Sitten kauden edetessä tavoitteena on semifinaalit ja kyllä joku finaalipaikkakin loppukaudella olisi hieno juttu.

Viime kaudella SM-kultaa SuperCar-luokassa voittaneen Grönholmin tallikaverina on tallipäällikkö Andreas Erikssonin poika Kevin. Sarja on erittäin kovatasoinen, sillä kilpailijoiden joukosta löytyvät mm. ex-rallimestarit Petter Solberg ja Sebastien Loeb.

Niclas Grönholm jatkaa suvun pitkiä moottoriurheiluperinteitä. Niclaksen isä Marcus voitti kaksi rallin maailmanmestaruutta. Lisäksi isoisä Ulf oli menestynyt rallikuljettaja. Hän voitti Suomen mestaruuden kahdesti ja osallistui neljään MM-osakilpailuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?