Muistatko vähäosaisia ja veteraaneja auttaneen hyväntekijän? Uusi tempaus käynnissä nyt Helsingissä

Partainen Brother Christmas -hahmo kerää rahaa hyväntekeväisyyteen polkemalla helsinkiläisen ravintolan ikkunassa 24 tuntia.

16.3.2016 17:11 | Päivitetty 16.3.2016 17:39

Nuoruudessaan jalkapalloa poikien maajoukkueessa pelannut Brother Christmas on tempaissut hyväntekeväisyyden puolesta jo parisenkymmentä kertaa. Pitkään valkoiseen partaan ja lämpimään pipoon sonnustautunut jouluveli on grillannut makkaraa leipäjonossa ruokaa odotteleville ihmisille. Jouluna hän vei ruokaa kuuden vähävaraisen perheen kotiin. Myös vanhempi polvi on päässyt osalliseksi nuoren miehen auttamisenhalusta.

– Kymmenen sotiemme veteraania pääsi katsomaan HIFK:n ja Ässien peliä aitiossa. Porukan keski-ikä oli yli 90 vuotta, joten illan aikana kuultiin melkoinen määrä tarinoita, Brother Christmas kertoo.

Hän antoi lausuntonsa spinningpyörän päältä keskiviikkona helsinkiläisessä ravintolassa. Syy erikoiseen haastattelutilaisuuteen löytyy Brother Christmasin tuoreimmasta tempauksesta, joka liittyy pyöräilyyn ja IBD-sairauteen.

– Teemu Ramstedt otti yhteyttä ja tiedusteli, voisimmeko kehittää yhdessä jonkun idean, jolla voisimme auttaa vaikeasta suolistosairaudesta kärsiviä lapsia.

Kaksikko päätyi tempaukseen, jossa Brother Christmas polkee ravintolassa pyörää kaiken kansan keskellä. Halukkaat voivat ostaa tapahtumaa sponsoroivan makeistehtaan tuotteen kymmenellä eurolla ja tukea hanketta.

– Kertyneillä varoilla viemme IBD-sairaudesta kärsiviä lapsia kesällä Linnanmäelle.

Jouluveli aloitti polkemisen hyvävoimaisena ja urakkaan valmistautuneena.

– Poljen kotona säännöllisesti, ja pisimmät harjoituskerrat ovat kestäneet neljä tuntia, Brother Christmas paljastaa harjoittelustaan.

Hän ei ole tällä palkkatöissä vaan toimii koti-isänä kahdelle lapselle. Idean hyväntekeväisyydestä hän sai viime syksynä. Vastaanotto on ollut suotuisaa.

– Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset sekä yksityishenkilöt ovat lähteneet mukaan.

Brother Christmasin polkemista voi seurata Kasarmintorilla osoitteessa Fabianinkatu 17.

– Keittiö on auki puoleenyöhön asti, jonka jälkeen alkavat yksinäiset yön tunnit, kunnes leipurit saapuvat paikalle aamukuudelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?