Muut lajit

Lahjakas Sami-Matti, 13, allekirjoitti huippusopimuksen – on saanut jo oman mentaali- ja ravintovalmentajan

Julkaistu: , Päivitetty:

rallicross
Lohjalainen Sami-Matti Trogen kilpailee alkavalla kaudella Rallycross European Challenge -sarjassa.
13-vuotias Sami-Matti Trogen ei ole kuka tahansa 7-luokkalainen. Lohjalla Mäntynummen yläastetta suorittava Trogen on solminut sopimuksen tunnettuun turkulaistalliin Set Promotioniin, joka osallistuu alkavalla kaudella rallicrossin European Challenge -sarjaan.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n valtuuttama sarja on rallicrossin EM-sarjaa astetta matalampi kilpataso, mutta menopelien tehot ovat silti 13-vuotiaalle hurjia: Trogenin edustama Set Promotion kilpailee Super 1 600-luokan etuvetoisella, 250 hevosvoiman Renault Twingolla.

– Unelmani käyvät toteen. Siirryn autourheilu-urallani ison harppauksen eteenpäin, Trogen iloitsee Ilta-Sanomille.

– Sopimus on mahtava ponnahduslauta uralleni sekä mahdollisuus ajaa heti huipputallissa Euroopassa.


Trogenin osalta Challenge -sarja käynnistyy vasta toisesta osakilpailusta kesäkuussa Unkarissa. Toukokuun alussa ajettavan Italian avauskisan aikaan Trogen on vielä liian nuori, sillä hän täyttää juniorilisenssiin vaadittavat 14 vuotta vasta pari viikkoa myöhemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trogenista tulee joka tapauksessa sarjan ylivoimaisesti nuorin kuljettaja. Challenge-luokan kuljettajien ”normaali” ikähaitari liikkuu parikymppisistä nelikymppisiin.


– Sami-Matti on poikkeuksellisen nuori, mutta ikäisekseen lahjakas, Set Promotion -tallin toinen omistaja Kalle Pinomäki kehuu IS:lle.

– Olemme pyrkineet viemään nuoria kuljettajia urallaan eteenpäin, ja hänen kanssaan meillä on siihen hyvä mahdollisuus. Hän on nuori ja fiksu kaveri, joka ottaa neuvoja vastaan.


Aivan kylmiltään Trogen ei siirry tehotykin ratin taakse. Kolme vuotta crosskartia ajaneella lahjakkuudella on nuoreen ikäänsä nähden varsin paljon kokemusta isoista autoista.

Kokemuksen vuoksi Trogenin isäkään ei ole huolissaan päästäessään poikansa rallin ja rata-autoilun vauhdikkaaseen yhdistelmään.

– Sami-Matti on kasvanut autourheiluun. Hän on ollut jo pikkumiehestä kova automies ja 2-vuotiaasta asti mukana jokaisessa isänsä kisassa, itsekin 15 vuotta kilpaa ajanut Mika Trogen naurahtaa.

Isää ihmetyttää lähinnä touhun ammattimaisuus: 13-vuotiaalla Sami-Matilla on jo nyt käytössään oma henkinen valmentaja ja ravintovalmentaja. Fysiikkatreenejä on päivittäin, ajoharjoittelua sitäkin useampia kertoja viikossa. Lisäksi nuoren suomalaisen yhteistyökumppanina on aloittanut maineikas sveitsiläinen kellojen valmistaja.


Kuuden European Challenge -sarjan osakilpailun lisäksi seiskaluokkalaisen kilpailukalenteri täyttyy Viron rallicross-sarjan kilpailuilla.

– Laji vaatii häneltä koulun lisäksi aivan kaiken ajan, mutta hän tekee sen omasta tahdostaan. Se on kaikkein tärkeintä ja kertoo motivaatiosta, Mika Trogen korostaa.

– Hän saa tästä tosi kovaa kokemusta, joka varmasti auttaa hänen uraansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt