Muut lajit

Urheilugaalan legendaarinen nimisekoilu ei unohdu – palkinnon oikea saaja ei kanna kaunaa: ”Yllätys lämmitti”

Julkaistu:

Urheilugaalassa nähtiin tammikuussa eriskummallinen moka, kun väärä mies sai palkinnon. Tapahtumasarja on saanut onnellisen päätöksen.
Urheilugaalan palkitessa ”Kehon ja mielen mestareita” lavalla seisoi yksi oikeanniminen mies, joka oli kuitenkin väärä.

Viestinnän keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Viitasaari vastaanotti fysioterapeutti Jukka Viitasaarelle osoitetun palkinnon. Ilta-Sanomien uutisoimasta mystisestä tapahtumaketjusta syntyi iso puheenaihe.

– Se, mitä tiistai-iltana tapahtui, pitää sisällään uskomattoman tarinan, jonka avaan mielelläni vääryyden oikaistakseni. Olen todella pahoillani oikean Jukka Viitasaaren puolesta, että hän ei ollut hakemassa itselleen kuuluvaa palkintoa, VKL:n Jukka Viitasaari kertoi Ilta-Sanomille 13. tammikuuta.

Uutisen jälkeen Urheilugaalan järjestäjät havahtuivat ja pyysivät ensitöikseen anteeksi fysioterapeutti Viitasaarelta, jota kutsu ei ollut koskaan tavoittanut. Pian tämän jälkeen järjestäjät päättivät, että vääryys korjataan tammikuun lopussa järjestetyssä Pohjois-Suomen urheilugaalassa Kuopiossa, jossa Viitasaari tätä nykyä asuu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin myös tapahtui: pitkän linjan fysioterapeutti sai Uuno-pokaalinsa Kuopion kaupunginteatterin lavalla.

– Se oli hieno hetki! Se oli upea tilaisuus, oikea Jukka Viitasaari kertoo IS:lle nyt, runsas kuukausi myöhemmin.

Yllätys lämmitti

Fysioterapeutti Viitasaari on pitkällä urallaan työskennellyt erityisesti yleisurheilijoiden, kumparelaskijoiden ja moottoriurheilijoiden kanssa. Hän on toiminut kuntovalmentajana ja hierojana mm. kävelijämestareille Valentin Konoselle ja Sari Essayahille sekä F1-kuskeille Mika Salolle ja Kimi Räikköselle.

– Lämmitti erityisesti minulle järjestetty yllätys – palkintoa oli jakamassa Sari Essayah. Siinä tilanteessa liikutuin, Viitasaari sanoo.

– Muutenkin Kuopion gaala oli todella hienosti järjestetty. Oli hienoja esityksiä, oli hyvä tunnelma.


Tammikuun puolivälissä Viitasaari oli hämillään, kun sai kuulla, että hänelle tarkoitetun palkinnon oli vastaanottanut väärä henkilö. Hän ei kuitenkaan kanna kaunaa kenellekään.

– Virheitä sattuu elämässä kaikille, sehän on selvä. Urheilugaalan järjestäjät tekivät vieläpä kaikkensa erheensä paikatakseen, ja se luonnollisesti toi itselleni hyvän mielen. Kaikki on asian suhteen hienosti, Viitasaari alleviivaa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt