Huippucheerleaderin päätä ei huimaa! ”Ei siinä mieti oikeastaan mitään”

Julkaistu:

Cheerleading
Helsingin jäähallissa kisataan lauantaina cheerleadingin SM-mitaleista.
Nostoja, pyramideja, hurjia volttisarjoja ja parin metrin korkeuteen kohoavia heittoja. Kilpacheerleadingin huipputasolla vaaditaan paitsi kovaa kuntoa ja taitavuutta, myös uskallusta.

Kaksi ja puoli minuuttia kestävien kisasarjojen kohokohtia ovat näyttävät heitot ja pyramidit. Pyramidien huipulle nousevilta tytöiltä, nousijoilta, täytyy löytyä ainakin teräksiset vatsalihakset ja rautaiset hermot.

Helsinkiläinen cheerleading-joukkue HAC Elite kilpaili lauantaina naisten cheer-sarjassa. Neljä Eliten nousijaa, Eliisa Nevala, Henna Nevala, Joanna Ranta ja Jenna Tiihonen kertoivat Ilta-Sanomille, miltä tuntuu nousta parin metrin korkeuteen joukkuekavereiden käsivarsille ja luottaa siihen, että kaverit nappaavat kiinni.


– Ei siinä mieti oikeastaan mitään. Kaikki on niin tuttua ja turvallista, kaikki liikkeet on tehty niin monta kertaa. Sitä vain nauttii liitelystä ja kun tekee jotain heittoa, tuntuu kuin lentäisi, tiivisti 21-vuotias Eliisa nousijoiden tunnelmat.

Ulkopuolisen silmin korkealle kohoavat heitot saattavat näyttää pelottavilta, mutta taitavan nousijan mielessä ei kisasuorituksen aikana ole epäilyksen häivää.

– Uudet jutut ovat hetken pelottavia ja muutamat ekat kerrat saattavat harjoituksissa jännittää, mutta siitä se vain alkaa, miettii 19-vuotias Henna.


– Kun stuntteja on tehnyt niin kauan, ne eivät enää eroa mitenkään vaikka juoksemisesta, tytöt vakuuttavat.

Näyttävät stuntit eivät ole mahdollisia ilman koko joukkueen panosta. HAC Eliten nousijatytöillä luottamus pyramidin pohjaan on vankkumaton.

– Meidän koko joukkue on niin taitava, kaikki luottaa ihan täysillä toisiinsa! Joukkue on kuin toinen perhe, Eliisa sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt