Kuopiolainen Antti, 25, teki kylmäpäisen stuntin: hyppäsi laskuvarjohypyn ilman laskuvarjoa! Katso video - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kuopiolainen Antti, 25, teki kylmäpäisen stuntin: hyppäsi laskuvarjohypyn ilman laskuvarjoa! Katso video

Matkalla kohti maankamaraa. Laskuvarjoa ei ole.

Julkaistu: 23.11.2015 15:47

Huimapäisistä tempuista tunnettu Antti Pendikainen teki kesällä hypyn, jonka ajatteleminenkin saa ”taviksen” kämmenpohjat hikoamaan.

Antti Pendikainen hyppäsi heinäkuussa neljän kilometrin korkeudella liitäneestä kuumailmapallosta ilman laskuvarjoa.

Noin neljäkymmentä sekuntia myöhemmin, kahden kilometrin korkeudella maanpinnasta, Pendikainen kiinnittyi laskuvarjolla varustautuneeseen hyppääjään. Kumpikin pääsi maahan vahingoittumattomina.

Hurjapäinen video julkaistiin Youtubessa maanantaina iltapäivällä. Jos et näe videota upotettuna yllä, voit katsoa sen täältä.

Pendikaisen mukaan hänen hyppynsä on ensimmäinen maailmassa kuumailmapallosta ilman laskuvarjoa. Amerikkalaiset Travis Pastrana ja Scott Palmer ovat kumpikin hypänneet aiemmin ilman laskuvarjoa lentokoneesta.

Reilut neljä kuukautta Suomessa tehdyn huimapäisen stuntin jälkeen Pendikainen kuvailee hypyn olleen pitkäaikainen haave.

Aikaisemmin Pendikainen on hypännyt muun muassa crossipyörällä jokeen ja moottorikelkalla vuorenhuipulta. Laskuvarjohyppy ilman laskuvarjoa oli kuitenkin täysin uusi aluevaltaus.

– Halusin kokeilla jotain, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Ylipäätään maailmassa on vain muutama vastaavan suorituksen tehnyt ihminen, Pendikainen kertoo.

Vuosien valmistautuminen

Tempun toteuttaminen vaati noin vuoden mittaisen valmistautumisen. Se piti sisällään esimerkiksi harjoituksia tuulitunnelissa ja kiinnittymistreenejä. Temppu toteutettiin Hyvinkäällä.

– Myös välineasiat vaativat pähkäilyä, sillä tempun vaatimia varusteita ei sellaisenaan saa mistään.

Vaikka pelkkä ajatus neljän kilometrin korkeudesta tapahtuvasta vapaahypystä saa varmasti useimpien kämmenpohjat hikoilemaan, Pendikainen itse kuvailee tunnelmien ennen hyppyä olleen ”normaalit”

– Ei siinä ollut minkäänlaista epävarmuutta siitä, etteikö homma toimisi. Kaikki tiimin jäsenet olivat asennoituneet tilanteeseen hyvin ja kaikki tiesivät tasan tarkkaan, mitä tapahtuu ja mitä pitää tehdä.

Kun hypystä on kulunut jo muutama kuukausi Pendikainen ei muista, että kyseisestä tempusta olisi aiheutunut mitenkään normaalista poikkeavaa sydämentykytystä.

– Fiilikset olivat samanlaiset kuin normihypyn jälkeen. Hyppyihin liittyy aina jännitystä, hän kertoo.

– Se oli oikein kiva projekti. Voisin tehdä saman tempun uudestaan, Pendikainen toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?