Entinen SM-tason naisfutaaja treenaa nykyisin navetassa – laittoi leuanvedon SE:n uusiksi

Julkaistu:

leuanvedon sm-kisat
Lypsykarjatilan emäntä Heli Heikkinen, 48, on Suomen paras naispuolinen leuanvetäjä.
Heli Heikkinen uusi viimevuotisen 55-kiloisten SM-kultansa lajin SM-kisoissa Jyväskylässä lauantaina.

Omassa sarjassaan Heikkinen oli ainoa kilpailija. Voittotulos 32 oli kuitenkin parempi kuin kenenkään muun naisen muissa painoluokissa – ja samalla uusi Suomen ennätys. Aiempikin, 28, oli Heikkisen nimissä.

– Kisa kisalta tulokset kovenee. Seuraava tavoite on 40 vetoa, asikkalalainen Heikkinen kertoo.

Heikkinen pelasi nuorempana jalkapalloa tosissaan. Neljä vuotta meni SM-sarjassakin, Kuusysin ja Ilveksen paidoissa. Kun ikää tuli, piti harrastefutiskin lopettaa, mutta uusi laji löytyi pian.

– Sain kaksi vuotta sitten joululahjaksi leuanvetotangon. Googletin, mistä on kyse, ja löysin leuanvetoliiton sivuille. Jalkapallossa en päässyt loistamaan, mutta tässä pääsen, Heikkinen iloitsee.

– Keväällä treenataan lisäpainoa, syksyllä toistoa. Seuraava tavoite on vetää leuka sadan kilon lisäpainolla.

Leuanvedon treenaaminen sopii Vesivehmaan Virettä edustavalle emännälle. Enää ei ole urheilu kiinni joukkueen aikatauluista.

– Tätä voi tehdä kotona, milloin ehtii. Minulla on navetassakin tanko. Siinä voi vedellä leukoja samalla kun varttoo, että pääsee siirtymään koneella seuraavaan lehmään.

Yksi leuanvedon hyvä puoli on sen tasa-arvoisuus.

– Tässä naiset pystyy laittamaan miehille kampoihin. Ei tule kadulla vastaan kovin montaa miestä, joka pystyy minut haastamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt