Katso, kuinka 65-kiloinen Anna nostaa hurjan rautamäärän historian kevyimpänä suomalaisena

Julkaistu: , Päivitetty:

Painonnosto
Anna Everi tavoittelee ensi vuonna EM-mitalia ja paikkaa Rio de Janeiron kesäolympialaisissa.
Anna Everi nosti lauantaina Virossa järjestetyssä kilpailussa yhteistulokseksi 200 kiloa. Samalla hänestä tuli kevyin rajapyykin saavuttanut suomalaisnostaja.

– Hyvä MM-kenraali, vaikka ei ollutkaan ihan paras päivä. Tänään kisasin alle 69-kiloisten sarjassa, ja painoa oli 65,9 kiloa. Arvokisoissa kilpailen sitten alle 63-kiloisissa, Everi kertoo Ilta-Sanomille.

Everi palkittiin kisojen parhaana. Tempauksessa hän nosti 87 ja työnnössä 113 kiloa.

C&J 113kg PR

Tänään ei ollut paras tunne kisoissa, mutta silti tein 200kg yhteistuloksen (87+113). Työnnössä nousi oma ennätys 113kg. Seuraava kisa Houstonissa MM-kilpailut!Not the best day in competition, but still I lift new PR in C&J 113kg and total 200kg. Next competition is in Houston World Championships.

Julkaissut Anna Everi 31. lokakuuta 2015


– Kaikki työnnöt onnistuivat. Tallinnan-leirillä minua on valmentanut Alar Seim, joka on antanut uskoa tekemiseen. Jäi sellainen fiilis, että on varaa parempaankin. Eteenpäin on menty.

Anna Everin päävalmentajana toimii isoveli Antti, joka edusti Suomea Pekingin olympialaisissa 2008. 28-vuotiaan pikkusiskon seuraava tähtäin on MM-kisoissa, jotka järjestetään Yhdysvaltain Houstonissa. Alle 63-kiloisten sarjassa kisataan 24. marraskuuta.

– Tavoittelen 205 kilon yhteistulosta. Tempauksessa pitäisi mennä 90 kiloa ja työnnössä pari kiloa enemmän kuin tänään, Everi sanoo.

Uran tärkein vuosi edessä

Everi kertoo harjoittelevansa täysipäiväisesti Rion kesäolympialaisia varten. Lähipiiri tukee tavoitteessa, sillä isoveljen lisäksi hänen avomiehensä on myös kilpatason painonnostaja ja Matti-isä on Painonnostoliiton entinen toiminnanjohtaja.

– Asun Kalajoella avomieheni Mirko Tokolan kanssa. Mirkon tempausennätys on harjoituksissa 150 ja kisoissa työnnössä 181 kiloa. Vielä hän on minua vähän edellä, niin kuin pitääkin, Everi naurahtaa.

– Antti taas asuu Kirkkonummella. Valmennus toimii käytännössä niin, että hän antaa minulle treeniohjelmat ja minä taas lähetän suorituksista videot arvioitavaksi. Sunnuntai on viikon ainoa lepopäivä, ja treenit kestävät puolestatoista kahteen tuntiin. Aika paljon tulee tonneja nostettua viikon aikana.

Everi kertoo, että olympiapaikan kohtalo ratkeaa ensi huhtikuussa Norjan EM-kisoissa.

– Siellä meillä on mahdollisuus hankkia joukkuekisasta maapaikka Rion kesäolympialaisiin. Sijoituspisteet lasketaan yhteen, ja kuusi parasta vielä olympialaisten ulkopuolella olevaa maata saa maapaikan.

– Tänä vuonna olin EM-kisoissa tempauksessa viides ja työnnössä seitsemäs. Jäin mitalista vain muutaman kilon päähän, mutta ensi keväänä uskon taistelevani siitä ruotsalaisen, italialaisen ja brittitytön kanssa. Rio on kuitenkin uran päätavoite. Sen jälkeen katsotaan vuosi kerrallaan, Everi kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt