Muut lajit

Suomalaisurheilijalle upea tunnustus Yhdysvalloissa – ”Suurin kunnia, jonka voin saada”

Julkaistu:

Hall of Fame
Arizonan osavaltion yliopisto nimeää Suomen menestyneimmän uimahyppääjän Joona Puhakan kunniagalleriaansa.
Puhakka, 33, voitti urallaan aikuisten MM-pronssia metrin ponnahduslaudalla vuonna 2003. EM-tasolta mitaleja kertyi peräti seitsemän, kruunuina mestaruudet vuosilta 2004 ja 2006.

Puhakka opiskeli Arizona State Universityssä vuosina 2003–2005 ja voitti neljä yliopistoliigan mestaruutta: metrin ponnahduslaudalla 2003 ja 2005 sekä kolmen metrin ponnahduslaudalla 2004 ja 2005. Hän on yliopiston ensimmäinen uimahyppääjä, joka on pystynyt voittamaan mestaruuden molemmissa korkeuksissa.


Arizonan osavaltion yliopisto valitsi Puhakan kunniagalleriaansa, johon kuuluvat mm. golfin viisinkertainen major-voittaja Phil Mickelson ja pituushypyn olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Dwight Phillips.

– Minulle tämä on urheilu-uran jälkeen suurin kunnia, jonka voin saada, Puhakka kertoo Ilta-Sanomille.

– Urheiluosaston ylijohtajalta tuli puhelu hienoon amerikkalaiseen tyyliin, jossa hän kertoi, että meillä on ilo ja kunnia kertoa uutisesta, että olemme päättäneet valita sinut Hall of Fameen. Lähden paikan päälle juhlallisuuksiin vaimoni kanssa.

Puhakan nimitys tapahtuu 9. lokakuuta. Päivää myöhemmin ylipisto esittelee kunniagalleriaansa valitsemat uudet urheilijat Phoenixissa 70 000 katsojaa vetävällä amerikkalaisen jalkapallon stadionilla Arizona–Colorado-ottelun puoliajalla.

– En ihan yksin ota stadionia haltuun. Meitä esitellään seitsemän kunniagallerian uusina jäseninä.

Puhakan lisäksi palkittavia ovat uinnin olympiavoittaja Agnes Kovacs, vuoden 2008 baseballin MLB-liigan arvokkain pelaaja Dustin Pedroia, koripallon NBA:ssa seitsemän vuotta pelannut Ike Diogu, golfin PGA-turnausvoittaja Chez Reavie ja amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä yhdeksän vuotta pelannut Derek Hagan. Palkittujen joukossa on myös 19 vuotta yliopistossa töitä tehnyt golfvalmentaja Randy Lein.

Puhakka toimii nykyisin yrittäjänä digitaalisten palveluiden ohjelmistokehitysalalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt