Pikkulajin SM-kulta ratkesi erikoisella tavalla – finaaliin lensi huippuvahvistus miljonääriliigasta

Espoo Expos voitti kolmannentoista peräkkäisen baseballin Suomen mestaruuden. Joukkueen riveissä pelasi myös entinen MLB-ammattilainen.

Tim Harikkala pelasi urallaan 73 ottelua MLB-sarjassa. Hän on pelannut ammatikseen myös Venezuelassa ja Etelä-Koreassa.

8.9.2015 20:46

Baseballin Suomen mestaruus ratkesi tiistaina, kun Espoo Expos voitti Malmi Bulletsin ratkaisevassa viidennessä finaalissa lukemin 10–3. Mestaruus on Exposille jo kolmastoista peräkkäinen.

Espoolaisjoukkue sai ratkaisevaan otteluun kovan luokan vahvistuksen, kun maailman kovimmassa baseball-sarjassa, Yhdysvaltojen MLB:ssä ammattilaisena pelannut Tim Harikkala asettui syöttökummulle.

Harikkalalla on isänsä kautta suomalaiset sukujuuret ja hän viettää perheineen kesiä Suomessa. Entinen baseball-ammattilainen vahvistaa Exposia mielellään aina Suomessa ollessaan.

– Tähän joukkueeseen on aina kiva tulla pelaamaan. Tänä kesänä olen pelannut pari liigapeliä ja Euroopan cupia Exposissa, Harikkala kertoo.

Harikkala pelasi MLB:ssä vuosina 1995–2007. Sinä aikana hän edusti Seattle Marinersia, Boston Red Soxia, Colorado Rockiesia sekä Oakland Athleticsia.

– Olin silloin vähän nuorempi, nyt en ole enää niin hyvässä kunnossa! Mutta kyllä minä täällä Suomessa vielä pärjään, 44-vuotias Harikkala naurahtaa.

Floridassa syntyneen Tim Harikkalan sukujuuret ovat Suomessa.

Baseballin taso Suomessa on ymmärrettävästi heikompi, kuin mihin Harikkala tottui MLB:ssä. Wisconsinissa asuva Harikkala toivoisi, että laji yleistyisi myös täällä.

– Eihän peli täällä ole mitään huipputasoa, mutta se johtuu siitä, että täällä lajia ei pelata lapsesta lähtien. Baseball pitäisi aloittaa jo pikkupoikana, tuore Suomen mestari neuvoo.

Espoo Exposin Toni Himmelroosin mukaan kovakätinen ex-ammattilainen sopeutuu espoolaisjoukkueeseen hyvin.

– Tuolla kokemuksella Tim on meille totta kai iso apu. Mutta me ollaan tehty tätä pitkään myös itse, Himmelroos muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?