Pyöräilijät tempasivat leukemiaan kuolleen valmentajan muistolle

Julkaistu:

PYÖRÄILY
Noin 40 pyöräilijää kokoontui elokuussa leukemiaan kuolleen Marko Vauhkosen (1965-2015) muistoajoon.
Marko Vauhkonen tunnettiin tulisieluisena pyöräilyihmisenä, joka teki eri rooleissa hartiavoimin töitä lajin eteen vuosikymmeniä. Leukemiaa sairastanut Vauhkonen kuoli elokuussa, mutta hänen vaikutuksesa näkyy suomalaisessa pyöräilyssä vielä pitkään. Yksi osoitus tästä saatiin maanantai-iltana, kun nelisenkymmentä pyöräilijää kokoontui Tikkurilan jäähallin luokse ajamaan ”Vauhkiksen muistoajon”.

Paikalla olivat muun muassa Vauhkosen entinen valmennettava Mira Kasslin ja Kivikon pyöräkrossiparkin johtohahmo Katariina Laakkonen.

– Halusimme tulla paikalle kunnioittamaan hienon ja intohimoisen pyöräilyihmisen muistoa, kaksikko kertoi.

Laakkonen ajoi muun joukon mukana 50 kilometrin lenkin, mutta Kasslin tyytyi katselijan rooliin ja Leo-poikansa hoitamiseen.

Tapahtuman järjesti tuore pyöräilyseura IBD Cycling, jonka voimahahmo on jääkiekkokaukaloista paremmin tunnettu Teemu Ramstedt.

– Vauhkis itse halusi että tehdään #periksienanna-tempaus ja saadaan kerättyä rahaa leukemialle ja nuorten kilpapyöräilyyn. Me halusimme olla mukana toteuttamassa hänen viimeistä toivettaan, Ramstedt perusteli hankkeeseen ryhtymistä.

Vaikka illalla oli märkä keli, ajajajoukko viihtyi maantiellä ja nautti taukopaikalla IBD Cyclingin tarjoamat pullakahvit.

– Lenkillä sää oli kolea mutta porukka oli sitäkin lämminhenkisempää. Mikäs tämän parempi tapa viettää syysiltaa kuin tehdä yhdessä hyvää ja liikunnan merkeissä, Ramstedt pohdiskeli.

Mukana yhteislenkillä oli myös kaksi kilpapyöräilijää Santahaminan Urheilukoulusta. Hiski Kanervan ja Oskari Vainionpään asepalvelus on viime metreillä, joten Tuusulanjärvelle polki kaksi iloista veikkoa.

– Pääsen huomenna siviiliin, joten tämä oli mukava tapa viettää viimeinen iltaloma, Kanerva sanoi.

Syyskuun alussa 21 vuotta täyttäneen Kanervan kilpailukausi ei ole vielä ohi, sillä hän suuntaa Kiinaan jo keskiviikkona.

– Shanghain lähistöllä ajetaan kahden viikon etappiajo, jossa on mukana ruotsalainen Upsala CK -seura.

Kanerva edustaa toista ruotsalaistiimiä Bliz-Meridaa, mutta Kiinassa hän ajaa vieraskuskina upsalalaisseuran riveissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt