Jamaika ja Yhdysvallat taistelevat pikaviestin herruudesta – näinä aikoina kannattaa olla television ääressä

Julkaistu:

Hyvää urheilupäivää
Saako Usain Bolt nimiinsä uransa yhdennentoista MM-kultamitalinsa?
Usain Boltin kultaputki on ollut katkeamaton Pekingin MM-kisoissa. Bolt pääsee lauantaina hakemaan uransa yhdettätoista MM-kultamitalia miesten pikaviestissä.

Boltin edustama Jamaika on hallinnut 4x100 metrin mestaruutta 2009 Berliinin MM-kisoista lähtien. Lisänä on olympiakullat Pekingistä ja Lontoosta.

Kovin uhka kultaputkelle on Yhdysvaltojen pikajuoksujoukkue, josta löytyy muun muassa Justin Gatlin, Trayvon Bromell, Tyson Gay ja Michael Rodgers.

Jamaikan kovia sprinttereitä Boltin lisäksi ovat muun muassa Asafa Powell, Nickel Ashmeade ja Nesta Carter.

Jamaikan ja Yhdysvaltojen juoksijoilla riittää nopeutta, mutta lauantaina kyse on myös viestikapulan saumattomasta kuljetuksesta läpi viestijuoksun.

Niin Bolt kuin myöskään Gatlin eivät halua olla mokaamassa kapulanvaihtoa, kun kyse on pikajuoksijoiden viimeisestä kilpailusta MM-Pekingissä.

Miesten pikaviestin alkuerät kello 07.20 ja finaali 15.45.

Kolmas peräkkäinen mestaruus haussa

Lauantaina ratkaistaan myös miesten 5000 metrin maailmanmestari, ja Iso-Britannian Mo Farahilla on mahdollisuus saada nimensä ennätyksien kirjaan.

Jos Farah juoksee finaalin voittoon, hänestä tulee ensimmäinen urheilija, joka on pystynyt kolmeen mestaruuteen peräkkäin kyseisellä matkalla.

Miesten 5000 metrin finaali juostaan kello 14.30.

Mitalit jaetaan myös miesten 800 metrin matkalla kello 12.50 ja kiekonheitossa kello 14.50 alkaen. Naiset juokset mitaleista 400 metrin matkalla kello 12.35 ja korkeudessa selvitetään mestari kello 13.30 alkaen.

Tuleeko uusi ME?

Yhdysvaltojen Ashton Eaton jatkaa kymmenottelussa hurjaa pisteiden takomistaan ja uuden ME:n jahtaamista. Eaton lähtee lauantain keihäskisaan ja 1500 metrin juoksuun 4703 pisteen potilla.

Perjantaina Eaton juoksi hurjan ajan 400 metrin matkalla. Aika 45,00 on lajin sisäinen ME.

Iso pettymys

Naisten keihäsedustaja Sanni Utriainen koki perjantaina Pekingissä valtavan pettymyksen, kun keihäs ei lentänyt lähellekään finaalin karsintarajaa.

Utriainen jäi naisten keihäskarsinnassa kauden parhaastaan lähes kahdeksan metriä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt