Kolme täyden matkan triathlonia viikon aikana hyvän tarkoituksen puolesta – ”Tässähän on saatettu pelastaa vaikka jonkun henki”

Tempauksen hyväntekeväisyyskohteina olivat Syöpäsäätiö ja Kantasolurekisteri.

Juri Haverinen (vas.), Juha Nurmela ja Jaakko Mattila lauantaisen suorituksen jälkitunnelmissa.

20.8.2015 0:36

Ilta-Sanomat on seurannut Jaakko Mattilan, Juha Nurmelan ja Juri Haverisen hyväntekeväisyystempausta, jossa kolmikko suoritti kolme täyden matkan triathlonia yhden viikon aikana. Tempauksen tavoitteena oli kerätä varoja Syöpäsäätiölle ja kannustaa ihmisiä liittymään Kantasolurekisteriin. Tapahtuman tarkemmat taustat voi lukea tästä.

Miesten urakka päättyi lauantaina, jolloin he suorittivat kolmannen ja viimeisen Ironman-matkansa Tahkon Finntriathlon-osakilpailun yhteydessä. Vaikka takana oli jo kaksi 3,8 kilometrin uintilenkkiä, 180 kilometrin pyörämatkaa ja maratonia, Mattilan mukaan koko porukka pääsi kunnialla maaliin.

– Selvittiin maaliin loistavasti! Lopussa meni vähän kilpaurheiluksikin, pärjättiin yleisessäkin kilpailussa oikein hyvin.

Jaakko Mattilan mukaan Megaman-hyväntekeväisyystapahtuma on ohjelmassa myös ensi elokuussa.

Miehillä on pitkä kokemus kestävyysurheilusta, mutta kolme rankkaa urheilusuoritusta lyhyen ajan sisällä vei hyväkuntoisenkin kolmikon äärirajoille.

– Jaloissa tuntui suoritusten kumulatiivinen rasitus ihan selvästi, eli ei se ihan helppoa ollut. Mutta kun lauantaina täydellä matkalla oli niin paljon muitakin, niin se antoi paljon voimia, Mattila kertoo.

Miehet keräsivät varoja Syöpäsäätiölle kivessyövän selättäneen triathlonisti Jani Puhakan nimissä. Urakan jälkeen he huutokauppasivat kisanumeronsa 4 000 eurolla. Keräyssumma on kokonaisuudessaan ylittänyt jo 5 000 euron rajan.

– Aivan fantastista, että ihmiset ovat olleet niin hyvin tässä mukana. Syöpäsäätiö ja kantasolurekisteri ovat saaneet paljon hyvää julkisuutta, Mattila kiittelee.

Mattilan mukaan samanlainen hyväntekeväisyystapahtuma on jo suunnitteilla ensi vuodeksi. Kipeät jalat on nimittäin pieni ongelma, jos voi antaa oman panoksensa syöpään sairastuneiden tueksi.

– Lauantaina loppumatkasta mietin, että tässähän on saatettu pelastaa vaikka jonkun henki. Että jos joku on juuri päättänyt luovuttaa kantasoluja tämän seurauksena. Se on upea fiilis, Mattila miettii.

Juri Haverista hymyilytti vielä lauantainakin, vaikka takana oli jo kaksi täyden matkan triathlonia.

Hyväntekeväisyyskeräys löytyy edelleen Syöpäsäätiön sivuilta. Keräykseen tästä.

Tapahtuman Facebook-sivuilla voi kertoa liittymisestään kantasolurekisteriin. Juha Nurmela on luvannut juosta maratonin jokaista kymmentä rekisteriin liittynyttä kohden.

Kantasolurekisteristä tietoa täällä.

Soveltuvuuden luovuttajaksi voi tarkistaa osoitteessa http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?