Muut lajit

Jenni Dahlmania valmentanut olympiavoittaja kilpailukieltoon dopingista

Julkaistu:

Doping
Sveitsiläinen sanoi käryjen johtuneen saastuneesta ruoasta.
Esteratsastuksessa olympiakultaa 2012 voittanut Steve Guerdat on asetettu kilpailukieltoon. Sveitsiläisen kahden hevosen (Nino des Buissonets ja Nasa) dopingnäytteistä on löytynyt Kansainvälisen ratsastajainliiton kotisivujen mukaan kiellettyjä aineita.

Hevoset testattiin Ranskan La Baulessa toukokuun puolivälissä pidetyn Grand Prix -kilpailun yhteydessä. Olympiakultaa Lontoossa vienyt Nino des Buissonets oli kilpailun paras, mutta näytteestä paljastui kipua poistavia morfiinia, kodeiinia ja oripaviinia. Nasa kärähti morfiinista ja kodeiinista.

Maailman parhaisiin esteratsastajiin kuuluva Guerdat, 33, muistetaan kilparatsastajana tunnetun Jenni Dahlmanin valmentajana. Sveitsiläismedia väitti 2013 Guerdatin seurustelevan Kimi Räikkösen ex-puolison Dahlmanin kanssa, mutta kumpikin osapuoli kiisti väitteet.

Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n mukaan Guerdat on tilapäisessä kilpailukiellossa, minkä lisäksi hän joutuu FEI:n kuulusteluihin. Hevoset joutuvat tilapäiseen kilpailukieltoon kahdeksi kuukaudeksi.

Steve Guerdat sanoi kotisivuillaan olevansa yllättynyt ja surullinen uutisten johdosta. Hän epäili kiellettyjen aineiden päätyneen hevostensa elimistöön saastuneen ruoan mukana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt