Hän on ylivoimainen kuin Tiger Woods aikanaan – ”Maailman paras puttaaja paineessa”

Lajipioneeri Jussi Meresmaa vertaa frisbeegolfin maailmanmestari Paul McBethiä Tiger Woodsiin.

– Erot syntyvät, kun mitataan henkistä kanttia. Paul McBeth (kuvassa) on maailman paras puttaaja paineessa, sanoo frisbeegolflegenda Jussi Meresmaa.

14.7.2015 13:35

Suomalaisen frisbeegolfin suurlähettiläällä Jussi Meresmaalla on selkeä näkemys Paul McBethin musertavasta ylivoimasta.

– Maailmasta löytyy sata kaveria, jotka pystyvät heittämään kiekkoja riittävän pitkälle ja tarkasti. Erot syntyvät, kun mitataan henkistä kanttia. Paul on maailman paras puttaaja paineessa, Meresmaa suitsuttaa.

Meresmaa otti vertailukohdaksi golfin takavuosien valtiaan Tiger Woodsin.

– Kun Tiger oli huipulla, hän käänsi tiukat tilanteet edukseen järjestään. Kun hän pääsi viimeiseen päivään johdossa, hän piti sen yhdeksän kertaa kymmenestä, Meresmaa sanoo.

– Paulin tavaramerkkinä on vahva loppu. Hän pelaa parhaan kierroksensa sunnuntaina lähes aina ja nousee usein takaa voittoon.

Paul McBeth on voittanut urallaan yli 80 PDGA:n (lajin kattojärjestö) alaista turnausta.

Urheilugaalan valintaraati oli hereillä kootessaan viime vuoden palkintokanditaatteja. Se nosti uraauurtavaa lajin kehitystyötä tehneen Meresmaan ehdolle urheilukulttuuriteoksi.

Vielä ei tärpännyt, mutta frisbeegolf sai runsaasti huomiota.

– Laji on vielä pieni. Siksi Suomeen on mahdollista saada Paulin kaltaisia maailmantähtiä, Meresmaa sanoo.

Jussi Meresmaa on frisbeegolfin merkittävin promoottori. Hän on kilpailunjohtajana keskiviikkona pelattavassa Presidents cupissa, jossa kohtaavat Yhdysvaltain ja Euroopan huiput.

Frisbeegolf Suomessa

Frisbeegolf on noussut humauksessa hittilajiksi Suomessa. Harrastajien määrä on jo noin 100 000. Maasta löytyy peräti 452 rataa – ja lisää tehdään koko ajan. Viime vuoden Euroopan mestari Seppo Paju on Suomen ykkösheittäjä tällä hetkellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?