Hittilajin supertähti ylistää Suomea

Julkaistu:

Frisbeegolf
Kolminkertainen maailmanmestari, jenkkiheittäjä Paul McBeth, aikoo pysyä valtaistuimella vielä pitkään.
Maailman parhaan frisbeegolfarin Paul McBethin silmät alkavat säihkyä, kun hän esittelee häikäisevää taitoansa Nokian radan viimeisellä väylällä.

– Tämä on suosikkipaikkani. Tunsin täällä viime kerralla upeita väristyksiä, kun yleisö hurrasi. Kun pelaan, keskityn siihen täysin. En näe katsojia, mutta kuulen heidän reaktionsa, McBeth kuvailee.


McBeth on lajin kiistaton valtias ja juuri nyt ylivoimaisempi kuin koskaan. Amerikkalainen todisti suuruutensa viime viikolla Ruotsissa järjestetyssä Skandinavian Openissa lyömällä toiseksi sijoittuneen maanmiehensä Will Schusterickin peräti yhdellätoista heitolla.

Ero on suunnilleen sama kuin Saksan futismaajoukkueen 7–1-voitto Brasiliasta viime kesän MM-välierässä.

Skellefteån kilpailu osoitti, että juuri 25 vuotta täyttänyt McBeth on elämänsä kunnossa.

Suomalaisyleisöllä on tilaisuus ihailla jenkin taiturimaisia heittoja tällä viikolla Nokian European Openissa.

– Viihdyn täällä paremmin ja paremmin. Laji ei ole missään niin kovassa suosiossa kuin Suomessa. Täällä on eniten nuoria heittäjiä, yleisöä ja faneja. Kaikkea, McBeth suitsuttaa.


Kolme peräkkäistä maailmanmestaruutta on vasta alkusoittoa 25-vuotiaan frisbeegolf-taipaleella. Jenkki ei aio luopua valtikastaan vielä pitkään aikaan.

 

Frisbeegolfilla on loistavat mahdollisuudet mennä golfin edelle.

– Tämä on työni, mutta myös intohimoni. Haluan voittaa aina ja teen sen eteen kaikkeni. Vihaan häviämistä. Luulen, että valmistaudun kilpailuihin paremmin kuin kukaan muu.

Kaliforniassa kasvanut McBeth lähtee nykyään ykkössuosikkina kaikkiin kilpailuihin, mutta mestari lähestyy asiaa eri tavalla.

– Ajattelen aina niin, että olen altavastaaja. Kun ryhdyn heittämään, hyökkään päälle ja haluan lyödä kaikki. Tämä tyyli on toiminut hyvin.

Kun puhutaan rahoista, frisbeegolf kuuluu vielä harrastelusarjaan. Uskomaton Skandinavian Open -näytös toi McBethille vain 6 800 euron summan. Se on hänen suurin palkintopottinsa kautta aikojen.


Tähtien ei tarvitse kuitenkaan kitkutella, sillä valtaosa tuloista tulee sponsorisopimuksista.

– Frisbeegolfilla on loistavat mahdollisuudet mennä golfin edelle. Tämä on paljon halvempaa ja helpommin kaikkien ulottuvilla. Meillä on täydet saumat hankkia enemmän pelaajia, yleisöä ja suosion lisääntyessä tv-näkyvyyttä. Viiden vuoden päästä moni asia voi olla toisin, McBeth povaa.

Ota kantaa

Ohittaako frisbeegolf suosiossa perinteisen golfin?

Kyllä 67% Ei 33%
Ääniä yhteensä 9920

Paul McBeth ja European Open


PAUL MCBETH on kiistattomasti maailman paras frisbeegolfin pelaaja. Hän on voittanut kolme peräkkäistä maailmanmestaruutta (2012, 2013, 2014) ja jahtaa neljättä elokuun alussa Pittsburghissa. McBethillä on vielä matkaa peräti 12 MM-kultaa napanneen Ken Climon saavutuksiin. Climon tuorein mestaruus heltisi 2006.


EUROPEAN OPEN järjestetään Nokialla tällä viikolla (16.–19. heinäkuuta). Se kuuluu Major-turnauksiin ja näin lajin korkeimpaan kilpailukategoriaan. Jaossa on 40 000 dollarin eli 36 000 euron palkintopotti. McBeth puolustaa kahden vuoden takaista voittoaan. Nokialla pelataan myös 15. heinäkuuta USA:n ja Euroopan välinen Presidents Cup.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt