Suomalaiskanavan näkyvyys täyttää olympialaisten kattavuusvaatimuksen

Julkaistu:

olympialaiset
Olympiakisojen 2018–2024 tv-lähetysoikeudet hankkineen Discoveryn kanavilla on Suomessa lain olympialähetyksille määräämä 90 prosentin kattavuus.
Discovery Networks Finland pyysi Kauppalehteä ja STT:tä korjaamaan uutista, jonka mukaan yhtiön kanavien näkyvyys ei täyttäisi olympialähetyksille asetettuja vaatimuksia.

STT siteerasi Kauppalehden uutista torstai-aamuna.

Kauppalehti kertoi myöhemmin, että Discoveryn kanava TV5 kattaa 95 prosenttia Suomen väestöstä. Viestintäviraston lakimies Eliisa Reenpää vahvisti asian STT:lle.

– TV5 on siirtynyt E-kanavanippuun, ja sen väestökate on nykyisin 95 prosenttia, Reenpää kertoi.

Olympialähetysten kattavuusvaatimus on Suomessa 90 prosenttia väestöstä, mutta kattavuudesta keskusteleminen ei ole Reenpään mielestä ajankohtaista.

– Ensimmäiset oikeudet koskevat 2018 olympialaisia, Reenpää muistuttaa.

Tv:n verkkotoimiluvat ovat parhaillaan haussa, ja liikenne- ja viestintäministeriö tekee niistä päätökset vuoden lopulla. Myös nykyiset ohjelmistotoimiluvat ovat voimassa vain ensi vuoden loppuun.

– Nekin tulevat hakuun ensi vuoden aikana. Vuoden 2018 kanavia ja kanavanippuja sekä niiden väestöpeittoja ei vielä tiedetä, Reenpää korostaa.

Yhdysvaltalainen mediayhtiö Discovery on hankkinut Kansainväliseltä olympiakomitealta KOK:lta 2018–2024 olympialaisten televisiointioikeudet 1,3 miljardilla eurolla. Discoveryn ja KOK:n sopimus kattaa Pyongyangin 2018 talvikisat, Tokion 2020 kesäkisat sekä 2022 ja 2024 olympialaiset, joille ei ole vielä valittu isäntiä.

Juttua on muokattu 21.12. Discovery osti oikeudet 1,3 miljardilla eurolla, ei 1,3 miljoonalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt