Muut lajit

Emmi, 14, hämmästyttää voimillaan – murskasi 24 Suomen ennätystä yhdessä päivässä!

Julkaistu: , Päivitetty:

voimanosto
14-vuotias Emmi Viljanen laittoi Suomen ennätykset uusiksi Turengissa sunnuntaina.
Turengin Sarastuksen nuori voimanostajalahjakkuus rikkoi kaikki voimanoston tyttöjen sarjojen Suomen ennätykset kertarysäyksellä.

17-vuotiaiden tyttöjen 43-kiloisten sarjassa kilpailleen Viljasen tulos kyykyssä oli 73 kiloa, penkkipunnerruksessa 35,5 kiloa ja nostossa 71,5. Yhteistulos 180 kiloa on peräti 40 kiloa suurempi kuin edellinen ennätys. Sen teki Kankaanpään Voiman Milka Kanerva tämän vuoden huhtikuussa.

– Monen olen nähnyt onnistuvan salilla, mutta kilpailussa menee sitten löysät housuun. Pää kesti hienosti, kertoi ylpeä isä ja valmentaja Marko Viljanen.

Emmi aloitti voimanoston vasta tämän vuoden alussa, mikä tekee ennätyssarjasta sitäkin upeamman. Hänellä on pitkä urheilutausta, sillä takana on kahdeksan vuotta jalkapalloa. Nyt nuori tyttö puhkuu intoa voimanostoon.

– Hän innostui vuoden vaihteessa mukaani salille, ja helmikuussa aloitettiin harjoittelu ohjelman mukaan. Emmillä on urheilullinen tausta, jalkapallo on auttanut koordinaatiossa paljon. Heti ensimmäisistä kyykyistä sen näki. Hänen tekniikkansa oli heti parempi kuin monilla vuosia harrastaneilla.

Turengin Sarastuksen voimanostokilpailuissa oli paikalla Suomen voimanostoliiton viralliset edustajat, joten tulokset hyväksyttiin Suomen ennätyksiksi. Kaikkiaan rikki meni peräti 24 ennätystä, sillä Viljanen teki ennätyksensä klassisessa voimanostossa, minkä seurauksena tulokset hyväksyttiin myös välinevoimanoston Suomen ennätyksiksi. Jotta tämäkään ennätyskavalkadi ei olisi riittänyt, niin Viljasen tulokset ovat SE:t kolmessa ikäluokassa: 17-, 20- ja 23-vuotiaissa.

– Hän on todella innoissaan. Vähän on jo tullut julkisuutta paikallislehdessä ja netissä, se on yhtä hymyä koko tyttö, isä naurahtaa.

Voimanosto on Viljasilla verissä. Isä Marko voitti penkkipunnerruksen SM-kultaa 1993. Emmi on löytänyt myös paikalliselta kuntosalilta todellisen esikuvan. 2015 EM-pronssimitalisti Sanna Apuli harjoittelee samalla salilla ja on Emmille esikuva.

– Se on hieno juttu, en voisi kuvitella parempaa esikuvaa. Samalla Emmi näkee, miten vielä vähän isompia painoja käsitellään, TurSan Heikki Vanhanen kertoo.

Viljasen seuraavat kilpailutavoitteet ovat penkkipunnerruksen SM-kisat elokuussa ja voimanoston SM-kisat marraskuussa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Donald Trump peruu delegaationsa osallistumisen Maailman talousfoorumiin
   Taloussanomat
  3. Tunti sitten
  4. Kotimatkalla ollut Aiia, 21, puhui siskonsa kanssa puhelimessa, kun hyökkääjä iski – vaihto-oppilaan surma kuohuttaa Australiassa
   Ulkomaat
  5. WSJ: Yhdysvallat harkitsee kiinalais­tuotteiden tuonti­tullien höllentämistä
   Taloussanomat
  6. Natalie ja Kerry ottivat selfien ”Paholaisen ovilla” – järkyttyivät kuvaan tallentuneesta kalpeasta hahmosta
   Viihde
  7. 2 tuntia sitten
  8. Sukeltajien poikkeuksellinen kohtaaminen valtavan valkohain kanssa tallentui kuviin – asiantuntijat kiinnittivät huomiota yhteen seikkaan
   Ulkomaat
  9. Kuvat prinssi Philipin kolaripaikalta: Suurikokoinen Land Rover rysähti tielle kyljelleen, Kia päätyi keula edellä pöpelikköön
   Kuninkaalliset
  10. Rekkaa ohittamaan lähtenyt autoilija törmäsi kolmeen vastaantulijaan Huittisissa – yksi loukkaantui vakavasti, kaksi lievästi
   Kotimaa
  11. 4 tuntia sitten
  12. Poliisi pyytää tietoja kadonneesta Jerestä – viimeisin yhteys 21-vuotiaaseen saatu joulukuussa
   Kotimaa
  13. 82-vuotias Berlusconi tulee taas – ilmoitti asettuvansa ehdolle EU-vaaleissa: ”Euroopasta puuttuu syvällistä ajattelua”
   Ulkomaat
  14. IS-raati arvioi puoluejohtajien esiintymisen – näin he pärjäsivät: ”Ei viinejä kauppoihin, koska täällä vedetään lähinnä lärvejä”
   Kotimaa
  15. Näytä lisää