Muut lajit

Ilta-Sanomien Tuomas Manninen on Vuoden jääpallokolumnisti

Julkaistu:

Palkinto
Suomen Jääpalloliitto palkitsi Tuomas Mannisen kolumnit.
Vuoden jääpallokolumnisti Tuomas Manninen kiittää valinnastaan joukkuetta.

– Palkintoa ei olisi tullut ilman Kamppareita, Manninen sanoo.

Kampparien ansiosta Mannisesta tuli jääpallofani, ja Kampparien dramaattinen nousu Suomen mestariksi antoi hänelle keväällä aihetta useisiin kolumneihin. Manninen kolumnoi viikoittain Ilta-Sanomien urheilusivuilla ja neljän viikon välein Urheilusanomissa.

– 60-luvulla Lauttasaaressa jääpalloilijat suututtivat minua, sillä he laittoivat aina Pyrkän jäälle laidat, emmekä enää mahtuneet pelaamaan jääkiekkoa, Manninen paljastaa.

– Seuraava kosketukseni jääpalloon oli 90-luvulla, kun kävin katsomassa HIFK–Botnian. Oli julmettu pakkanen, ja vilustuin.

Mannisen veti kymmenen vuotta sitten takaisin jääpallokatsomoon hänen erikoissuhteensa mikkeliläiseen urheiluun.

– Aluksi kävin katsomassa vain HIFK–Kampparit-pelejä, mutta nykyisin katson kymmenkunta peliä kaudessa. Lätkään verrattuna jääpallossa tapahtuu koko ajan. Lisäksi tykkään siitä, että se on reipas ulkoilmalaji. Toivon, että Suomeen ei rakenneta yhtään jääpallohallia.

Ilta-Sanomien uutistoimittajana työskentelevä Manninen on saanut aikaisemmin IS:n journalistipalkinnon ja Suomen WWF:n tunnustuspalkinnon. Hän on ollut myös ehdolla Bonnierin Vuoden journalistiksi. Vuonna 2008 Manninen sai kunniamaininnan Sanomalehtien liiton Vuoden paras sanomalehtijuttu -kisassa. Tänä keväänä hänet valittiin Vuoden Norssiksi.

Ilta-Sanomien ja Urheilusanomien urheilukirjoittaminen on saanut useita tunnustuksia viime aikoina. Marko Lempisen reportaasi Raju totuus lätkävanhemmista valittiin vuoden toiseksi parhaaksi featurejutuksi Sanomalehtien liiton kilpailussa. Maaliskuussa Urheilusanomien Saksan-kirjeenvaihtaja Johanna Nordling valittiin Vuoden urheilutoimittajaksi. Mikko Knuuttila oli vuoden jalkapallotoimittaja 2014 ja Pekka Holopainen voitti Bonnierin journalistipalkinnon 2013.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt