Uutuuskirja paljastaa: suomalaistähti tyrmäsi valmentajansa – ”Saatanan hirvi”

Julkaistu:

Jalkapallo
Atik Ismailin tänään julkaistavasta uutuuskirjasta löytyy upeita episodeja ulkomailla pelanneiden suomalaisfutaajien elämästä.
Ammattina jalkapallo -kirjan merkittävin ansio on vähemmän tunnettujen suomalaisammattilaisten esittely. Heistä ei ole kirjoitettu omaa elämäkertaa, eikä kaikkien tarinaa ole rustattu edes lehtijutuksi. Atik Ismailille täytyy nostaa hattua kulttuuriteosta.

Yksi näistä ”maan hiljaisista” oli Tommi Paavola, joka pelasi menestyksekkäästi kotimaan kentillä, mutta ehti edustaa kuutta seuraa Suomen rajojen ulkopuolella. Helsingin Ponnistuksen kasvatti potki palloa Saksan ja Belgian lisäksi Ranskassa ja Skotlannissa. Värikkäin sarja oli gallien divari.

– Kerran pelasin Pariisissa Red Staria vastaan. Pelasin hyökkääjänä ja seisoin vastustajan topparin vieressä, eikä pallo ollut lähelläkään. Sellainen rantarosvon näköinen kundi vartioi, katseesta heijastui pimeän kujan varjo. Yhtäkkiä se veti minua täysillä takaapäin. Aivan viidakkosarja.

Törmäys nähtiin myös harjoituskentällä Mainzissa, jossa Paavola pelasi kauden 1991–92. Suomalaisen harmiksi toinen osapuoli oli tällä kertaa oman joukkueen valmentaja Robert Jung.

– Pallo oli menossa sivurajan yli, tai niin ainakin Robert ajatteli, mutta ehdin ottamaan pelivälineen haltuuni, Paavola muistelee.

Valmentaja oli kuitenkin ehtinyt astua kentän puolelle.

– Kaverilla lensivät silmälasien lisäksi kaiken maailman paperit taivaan tuuliin.

Pallon kanssa maalia kohti karannut Paavola kuuli Jungin noituvan kohtaloaan. ”Saatanan suomalainen hirvi.”

Tapauksen jälkeen Paavola ei pelannut minuuttiakaan Mainzissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt