Tähän ei moni pysty: suomalainen huippuvoimistelija on huikea leuanvetäjä – katso video

Julkaistu:

Telinevoimistelu
65-kiloinen Markku Vahtila pystyy vetämään leuan ison lisäpainon kanssa.
Suomea edustaa ensi viikolla telinevoimistelun EM-kisoissa Montpellierissä mies, joka on vähintään yhtä tunnettu sivuharrastuksestaan kuin saavutuksistaan spesiaalitelineellään renkailla.

– Olen ottanut kaksi kertaa osaa lisäpainoleuanvedon SM-kisoihin, ja niistä onkin tullut paljon julkisuutta, helsinkiläinen Markku Vahtila kertoi keskiviikkona.

Vahtila meni viime keväänä SM-kisoihin kokeilumielessä, mutta voimistelusalilla kerätty lihasvoima oli kovaa valuuttaa leuanvetorekillä.

– Painoin silloin 63 kiloa ja vedin yhden puhtaan leuan 66 kilon lisäpainolla. Olin pitkään miettinyt, millaisella lisäpainolla siihen pystyisin. Leuanveto on hyvää oheistreeniä telinevoimistelijalle yläselän vahvistamiseksi. Minulla on ollut yleensä enemmän voimaa eteen- kuin taaksepäin, mikä on ollut pieni ongelmakin.

Puolitoista viikkoa sitten Vahtila osallistui lisäpainoleuanvedon Suomen Cupin kisoihin, nyt viiden treenin pohjilta. Oulussa hän nosti yhden leuan 68 kilon lisäpainolla, nyt 65-kiloisena. Katso video kisoista tästä (Youtube.com).

Ohessa myös puoliso Milla Vahtila innostui leuanvetoprojektiin.

– Hän aloitti niin, ettei jaksanut vetää yhtään leukaa omalla painollaan. Neljän kuukauden päästä hän nosti jo yhden 17 kilon lisäpainolla.

Vahtila kertoo, että on Youtubessa kerännyt paljon huomiota myös päätyönsä parissa.

– Moni on katsonut, kun teen renkailla ristiriipuntapumppauksia 20 kilon lisäpainolla.

Voit katsoa videon ristiriipuntaharjoituksista tästä (Youtube.com).

Haminalaissyntyinen urheiluhieroja taittaa treenimatkat Viikistä Myllypuroon pyörällä, muuten liikuntakiintiö täyttyy voimistelusalilla.

– En käy lainkaan juoksemassa. Lajinomainen voima ja kestävyys hankitaan renkailla, nojapuilla ja hevosella eli yläkroppapainotteisesti ja renkailla usein lisäpainojen kanssa. Kaikki jalkoihin tarttuva on ylimääräistä taakkaa.

Levytankoon Vahtila koskee ani harvoin.

– Viimeksi kun kokeilin penkkiä, nostin kylmiltään noin tuplasti oman painoni eli 127,5 kiloa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt