Lue kohujuttu nyt: Näin lasten 4 miljardin euron liikuntapommi puretaan - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Lue kohujuttu nyt: Näin lasten 4 miljardin euron liikuntapommi puretaan

Ota talteen, printtaa tai lähetä päättäjille! Koska tämä on vuoden tärkein urheilujuttu, haluamme sen luettavaksi jokaiseen kotiin. Kyse on Suomen kohtalonkysymyksestä – liikuntapommista, jonka hinta Suomelle on 3–4 miljardin euron luokkaa.

21.3.2015 6:06

Tämän viikon Urheilusanomat kertoi hälyttäviä tietoja suomalaisten lasten ja nuorten liikkumisesta. Vain 20 prosenttia suomalaisista lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi oman terveytensä ylläpitämiseksi. 95 prosenttia tuijottaa liikaa erilaisia ruutuja. Liian vähäinen liikkuminen aiheuttaa kansantaloudelle jo nyt 3–4 miljardin euron laskun vuodessa.

Ongelma on siis valtava, mutta onneksi sinäkin voit vaikuttaa asiaan! Urheilusanomien 12-sivuisessa jutussa opettajat, tutkijat ja valmentajat esittävät ratkaisuja, joihin kodeissa, kouluissa, kunnissa ja eduskunnassa voidaan tarttua – jos tahtoa löytyy.

Urheilusanomat julkaisee palautevyöryn aiheuttaneen kansijutun tänä viikonloppuna ilmaiseksi, koska aihe on yhteiskunnallisesti niin merkittävä.

Voit lukea jutun tästä linkistä, lähettää sen kuntapäättäjälle, kansanedustajaehdokkaalle, rehtorille, opettajalle tai kaverille luettavaksi.

Urheilusanomien esimiehen Joose Palosen kommentin voit lukea tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?