Ystävä kuolleesta suomalaisurheilijasta: ”Elina halusi auttaa vaikeasta tilanteestaan huolimatta muita” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Ystävä kuolleesta suomalaisurheilijasta: ”Elina halusi auttaa vaikeasta tilanteestaan huolimatta muita”

Julkaistu: 8.3.2015 19:11

Elina Jouhkia kunnioitetaan kolmen viikon päästä yhteislenkillä.

Pyöräilijä ja triathlonisti Elina Jouhki on kuollut. Jouhki menehtyi viime perjantaina leukemiaan.

Jouhkin ystäväpiiriin kuulunut yritysvalmentaja ja triathlonisti Antti Hagqvist on nujertanut kaksi kertaa leukemian.

Ensimmäisen kerran Hagqvist sairastui leukemiaan 2001, toisen kerran 2011.

– Elina otti yhteyttä minuun kesällä 2012. Hän oli kuullut sairaudestani. Puhuttiin esimerkiksi, miten syöpäsairas voi kuntoilla, Hagqvist kertoi.

– Pointti on, että vaikean sairauden jälkeenkin pystyy elämään suhteellisen normaalia elämää, Hagqvist lisäsi.

Jouhki sairasti 2012 rintasyövän, mutta seuraavana vuonna hän sairastui leukemiaan. Triathlonisti sai kantasolusiirron loppuvuonna 2013. Leukemian piti olla hänen osaltaan voitettu, mutta seuraavana keväänä syöpä uusi kohtalokkain seurauksin.

Elina Jouhki aloitti sairaanakin kampanjan, jossa kerättiin rahaa Syöpäsäätiölle ja huomiota SPR:n kantasolurekisterille.

– Elina halusi auttaa vaikeasta tilanteestaan huolimatta muita. Eiköhän se kerro paljon sydämestä. Elina oli voimakastahtoisin ihminen, jonka opin tuntemaan, neljä täysimittaista triathlonia läpikäynyt Hagqvist sanoi.

Team Elina Jouhkin avulla on kerätty jo yli 35 000 euroa.

– Tärkein asia on lisätä ihmisten tietoisuutta mm. kantasolurekisteristä. Keräys jatkuu, ja hyvä jos ihmiset voivat lahjoittaa tällaiseen tarkoitukseen rahaa ilman byrokratiaa.

– Pink Wheelsissä on yli 200 ihmistä. Halutaan olla yhtenäinen joukko, joka kantaa pinkkejä tunnuksia. Esimerkiksi pinkkejä käsinauhoja.

Elina Jouhkin motto oli: Elämä ei ole ehkä sellainen juhla jota toivoimme, mutta sen kerran kun olemme täällä, voimme vaikka tanssia. Tiimi muistaa Elinaa seuraavan kerran kolmen viikon kuluttua.

– Lähdemme 29. maaliskuuta yhteislenkille Espoon Barona Areenalta.