Frisbeegolfia ennätysradalla – kuinka Suomen tähtien kävi?

Euroopan mestari Seppo Paju ja Suomen mestari Jalle Stoor ovat hyvissä asemissa Memorial Championship -turnauksessa.

Euroopan mestari Seppo Paju kisaa nyt aurinkoisessa Arizonassa National Tourin kisassa. Kuva Suomesta kaudelta 2014.

26.2.2015 14:13 | Päivitetty 26.2.2015 16:20

Vaikka Suomessa on vielä lumi maassa, niin frisbeegolfkauden jenkkien National Tourin huipputurnaukset ovat jo käynnissä. Memorial Championship -turnaus käynnistyi Suomea aurinkoisemmissa olosuhteissa eilen Yhdysvaltain Arizonassa.

Kisan avauspäivä pelattiin Fountain Hillsin radalla, jossa vuonna 2013 on heitetty lajin kaikkien aikojen parhaaksi rankattu turnaustulos. Tuolloin nykyinen maailmanmestari Paul McBeth teki 18 väylällä huikean tuloksen 39, joka on 17 heittoa alle ihannetuloksen. Ainoalla ”epäonnistuneella” väylällä McBethin putti jäi tuolloin muutaman sentin liian lyhyeksi.

Tämän vuoden turnauksen avauspäivänä McBeth jäi viisi heittoa kahden vuoden takaisesta ennätyksestään ja on turnauksessa viidentenä tuloksella –12. Kisan kärjestä löytyvät lajin huippunimet Richard Wysocki (–15) ja Will Schusterick (–14).

Arizonassa heittää myös Suomen huippunimiä. Hekään eivät pystyneet haastamaan McBethin ennätystulosta, mutta ovat avauspäivän jäljiltä kelpo asemissa. Hallitseva Euroopan mestari Seppo Paju on jaetulla 12:nnella sijalla tuloksella –8. Suomen mestari Jalle Stoor on yhden heiton perässä. Toissa kauden Suomen mestari Pasi Koivu löytyy sijalta 40.

Nelipäiväisen turnauksen aikana kierretään kolmella eri radalla. Avauspäivä miteltiin Fountain Hillsin radalla, jonne palataan päätöspäivänä jahtaamaan täydellistä –18:n tulosta. Tänään illalla Suomen aikaa pelit jatkuvat Vista del Camino Parkissa. Perjantain kierros pelataan Fiesta Lakes Golf Coursella.

Suomalaispelaajien tunnelmia voi seurata Instagramissa. Ainakin Stoorin ja Pajun jakamien kuvien perusteella kesää alkaa kaipaamaan myös Suomessa.

Ensimmäisen päivän tunnelmia löytyy YouTubesta smashboxxtv:n kanavalta. Lähetyksessä seurataan kärkikaksikon ja McBethin otteita.

Juttua korjattu 14.37: Turnaus on National Tour -tason kisa, ei major-tason.

Jalle Stoor on hyvissä asemissa Memorial Championshipissa. Kuva Suomesta kaudelta 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?