Uskomaton ratkaisu! New England Patriots voitti dramaattisesti Super Bowlin

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

patriots-seahawks 28-24
New England Patriots on NFL:n mestari.
New England Patriots on kaatanut Seattle Seahawksin luvuin 28-24.

Ottelu ratkesi dramaattisesti 20 sekuntia ennen loppua, kun Seahawksin pelinrakentaja Russell Wilson heitti syötönkatkon aivan maaliviivan tuntumassa, kun Seahawks oli lähellä siirtyä johtoon.

Patriotsin pelinrakentaja Tom Brady heitti neljä touchdownia ja kaksi syötönkatkoa. Patriots nousi päätösneljänneksellä 24-14 takaa-ajoasemasta voittoon. Mestaruus oli New Englandille neljäs 2000-luvulla. Brady valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi.

- Tämä on ollut uskomaton matka. Meillä on ollut näissä peleissä pettymyksiä, mutta nyt hoidimme homman kotiin, Brady sanoi heti ottelun jälkeen televisiohaastattelussa.

Ottelu oli tauolla tasalukemissa 14-14. Seahawks dominoi kolmatta neljännestä ja siirtyi 24-14 johtoon kiitos potkaisija Steven Hauschkan potkumaalin ja Russell Wilsonin touchdown-heiton Doug Baldwinille. Seahawksin maineikas puolustus näytti saaneen Bradyn kuriin, mutta Patriots järjesti päätösneljänneksellä huiman kirin. Ensin Brady löysi heitollaan Danny Amendolan touchdownin arvoisesti, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia. Johto-osuma syntyi kaksi minuuttia ennen loppua Julian Edelmanille.

Seahawksin viimeisnen hyökkäysvuoro sai haukkomaan henkeä. Jermaine Kearse koppasi 33 jaardin pallon uskomattomasti, sillä Patriotsin kulmapuolustaja Malcolm Butler oli jo ehtinyt saada kätensä Wilsonin heiton tielle, ja Kearse kaatui maahan. Pallon pudotessa kohti pelikenttää se pomppasi ilmaan Kearsen jalasta, ja laitahyökkääjä nappasi pallon talteen. Yhden Marshawn Lynchin juoksun jälkeen Wilson heitti, ja juuri Butler pääsi pallon eteen. Syötönkatko ratkaisi ottelun.

- En ollut uskoa sitä koppia. Ajattelin jo, että joudumme takaisin kentälle hyökkäämään. Uskomatonta, että tulokaspelaaja (Butler) teki noin hienon suorituksen tuollaisessa paikassa, Brady ylisti.

NFL:n loppuottelu Super Bowl:

Seattle Seahawks–New England Patriots 24–28 (14–14)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt