Kiusattu suomalaistähti antoi viisaan neuvon - ”Ketään ei saa vihata"

Julkaistu:

Vapaaottelu
Suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani aloitti UFC-uransa sensaatiomaisella voitolla.
Makwan Amirkhani voitti myöhään lauantai-iltana Britanniaa edustavan Andy Oglen Tukholman Globenissa järjestetyssä UFC-illassa. Amirkhani tyrmäsi vastustajansa vain kahdeksassa sekunnissa ja sai suorituksellaan jättiareenan yleisön hiljenemään hetkeksi.

Amirkhanin isosisko Päri Moradi on koko perheen tavoin erittäin ylpeä veljestään.

- Hän toteutti meidän kaikkien unelman. Ennen kaikkea hän toteutti kuolleen isämme unelman. Isä vei Makwanin aikanaan painisalille ja toivoi, että hänestä tulee joskus mestari. Me uskomme, että jossakin isä näkee kaiken ja on pojastaan hyvin ylpeä, sisko sanoo.

Poika oli isälleen erityisen läheinen, sillä pienen Makwanin elämänlanka oli vielä Iranissa asuessa katketa lyhyeen. Poika oli pieni ja heiveröinen ja sairasteli paljon.

- Isä pelkäsi aina, että Makwan kuolee.

Moradi kertoo, että Makwan oli vielä ala-asteella hyvin rauhallinen, jopa arka lapsi. Hän tuli joskus koulusta kotiin ja kertoi, että häntä oli kiusattu. Sisarukset kannustivat poikaa pitämään puolensa.

Ikä ja ehkä painiharrastuskin tekivät tehtävänsä.

- Yläasteella arkuus jäi, ja Makwanista tuli sellainen rohkea ja suurisydäminen poika, joka hän on nykyään. Makwan on pienestä saakka painottanut kaikille, että ihmisiä pitää kohdella hyvin, ja ketään ei saa vihata.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt