Muut lajit

Ruotsissa leuat loksauttaneen suomalaissensaation voimat hirvittävät – ”Lensin potkusta neljä metriä”

Julkaistu: , Päivitetty:

VAPAAOTTELU
Makwan Amirkhanin nimi nousi eilen monen suomalaisen penkkiurheiljan huulille.
Makwan Amirkhani aloitti UFC-uransa mitä makeimmalla tavalla myöhään lauantai-iltana. Hän tyrmäsi vastustajansa Andy Oglen Tukholman UFC-tapahtumassa kahdeksassa sekunnissa.

Amirkhanin tyrmäys oli debyyttiottelijoiden nopein ja koko UFC-historian viidenneksi nopein. Suoritus hämmensi Tele2-areenan yleisön, joka meni hetkeksi aivan hiljaiseksi.

Thai-nyrkkeilijä Riku Immonen valmensi Makwan Amirkhania viimeiset kuukaudet ennen ottelua. Amirkhani oli kesällä käynyt Turku Muay Thai -seuran harjoituksissa ja pyytänyt päästä Immosen yksityisvalmennukseen.

Immonen ei tuntenut ottelijaa ennestään, mutta myöntää, että miehen julkisuuskuva hieman arvelutti. Lähempi tutustuminen paljasti sympaattisen ja hyväsydämisen kaverin, joka halusi harjoitella. Ja lujaa.

– Otin alkuun treenit hieman pehmeämmin, sillä en tiennyt, miten painitaustainen Makwan ottaa iskut vastaa. Pian osoittautui, että hänellä ei ollut lainkaan iskukammoa.

Kaiken takana on ääretön motivaatio. Amirkhani tekee tunnollisesti kaiken sen, mitä valmentaja sanoo.

– Makwanilla on valtava halu oppia. Kun häntä opettaa, hän silmät suurella suorastaan imee tiedon itseensä, Immonen kuvailee.

Syy menestykseen piileekin Immosen mukaan niin ennakkoluulottomassa ja terveellä tavalla röyhkeässä asenteessa kuin 21 vuoden painitaustassa sekä halussa ja kyvyssä oppi kokoa ajan lisää.

– Lisäksi kaikki meni valmistautumisessa nappiin. Hyppypolvi tuli kuvioihin ottelupäivänä. Olimme sitä jo kesällä harjoitelleet, mutta Makwan halusi harjoitella sitä vielä ottelupäivänä. Pidin hänelle potkutyynyä ja lensin potkusta peräti neljä metriä, Immonen kuvailee potkun voimaa.

Edit: Juttua muokattu kello 14.35. Muutettu hyppypotku hyppypolveksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt