Suomalaisjuoksijan hirmuinen urakka alkaa Etelämantereella - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Suomalaisjuoksijan hirmuinen urakka alkaa Etelämantereella

12 juoksijan ryhmän seuraava viikko kuluu juostessa, väliajat istutaan lentokoneissa.

­

16.1.2015 18:35

Nyt se alkaa, seitsemän maratonin World Marathon Challenge!

Mukana on ainoana suomalaisena Marianna Zaikova. Jos hän onnistuu haasteessa, hänestä tulee ensimmäinen suomalainen ja ensimmäinen nainen maailmassa, joka on pystynyt juoksemaan 7 maratonia 7 mantereella 7 päivässä.

Kiertue alkaa sen haastavimmasta paikasta, Etelämantereelta. 12 juoksijan joukko on torstaina onnistuneesti päässyt perille Union Glacieriin Antarktikselle.

Ensimmäinen maraton on määrä juosta lauantaina, mutta kelin ollessa suosiollinen se saattaa startata jo perjantaina. Etelämantereella ongelma on se, että keli saattaa vaihdella nopeastikin, joten juoksu pitää suorittaa silloin kun sopiva tilaisuus on.

– Meininki on mahtava. Kaikki odottavat malttamattomina ensimmäistä maratonia, Zaikova kertoi Chilestä, ennen kuin ryhmä siirtyi Etelämantereelle. Puhelin ei sieltä käsin toimi.

Zaikova kokeili lokakuussa Suomessa sitä, miten seitsemän vähintään maratonin mittaisen juoksun tekeminen peräkkäisinä päivinä onnistuu. Onnistuihan se, mutta nyt olosuhteet ovat toisenlaiset. Lepoaika pitää viettää lentokentillä ja lentokoneissa, minkä lisäksi lämpötilat vaihtelevat Etelämantereen pakkasista Sydneyn helteisiin.

Mukana on 12 juoksijaa eri puolilta maailmaa.

– Ei tässä jännitystä ole, enemmänkin innostunutta odotusta!

IS seuraa Zaikovan etenemistä World Marathon Challengessa näillä nettisivuilla. Seuraava päivitys tehdään heti kun Etelämantereen etapista tulee uuta tietoa.

Marianna Zaikova kertoo esimerkiksi varusteistaan omassa blogissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?