44-vuotias teki leuanvedossa uuden, huikean Suomen ennätyksen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Leuanveto
Jyväskylässä kisattiin lauantaina toistoleuanvedon Suomen cupia.
Kovimmassa sarjassa, alle 80-kiloisissa miehissä odotettiin SE-lukemia ennen muuta Harri Kankaalta. Seinäjokinen oli ennestään alle 70-kiloisten ennätysmies vedettyään 41 leukaa.

Muutaman lisäkilon kerännyt Kangas lähti tavoittelemaan painavamman luokan ennätystä (35) ja onnistuikin. Tulokseksi tuli komeasti 42.

Mutta voittoon se ei riittänyt. Kotikaupunkinsa areenalla kisannut Juha Ruokanen pisti paremmaksi ja veti uudeksi Suomen ennätykseksi huikeat 47 leukaa.

– Onhan tässä jo 30 vuotta voimailtu. Tekniikkani on erilaisuudessa kyllä omaa luokkaansa, 44-vuotias Ruokanen kertoo.

– Leuanveto on mainio laji, sillä siinä ei voi rikkoa itseään. Itseltäni on esimerkiksi revennyt rinta penkkipunnerruksessa ja polvet menneet juostessa.

Jyväskylän CrossFit-areenassa järjestettyihin kisoihin osallistui nelisenkymmentä kilpailijaa. Mukana oli myös naisten ja veteraanien sarjoja.

Leuanveto ei lajina ole tietenkään uusi, mutta vajaat kaksi vuotta toimineen Suomen leuanveto ry:n (SLRY) ansiosta säännöt ovat nyt yhdenmukaiset. Eli tulokset ovat vertailukelpoisia.

Yhdistyksen tavoitteena on levittää lajia nykymuodossaan laajemmalle – ulkomaita myöten.

– MM-kisojen järjestämisestä olemme haaveilleet jo pitkään, SLRY:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Paldanius kertoo.

Vielä tällä hetkellä kisailu on puitteiltaan varsin harrastelijamaista, mutta tulevaisuus voi olla toinen. Tankoon tarttuvien rajussa väännössä ja ähinässä olisi aineksia dramaattiseksi tv-lajiksikin.

– Sitäkin on mietitty, Paldanius myöntää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt